20 Disember 2011

Makna Di Sebalik Hadiah Lelaki???

Assalamualaikum Semua..
Pemberian sesuatu barang atau hadiah kepada seseorang sangat istimewa nilainya..Lebih2 lagi kalau hadiah itu diberikan kepada orang tersayang..tetapi bagi LELAKI membelikan hadiah buat isteri atau kekasih bukan nyer mudah..sebab lelaki ni kan susah nak ekspresikan perasaan diorang..jadi jom kita kaji makna di sebalik hadiah LELAKI..

P/S: NI LAA BUNGA YG PERTAMA ENCIK SAIFUL BAGI PD AKU
  • COKLAT DAN BUNGA = sebab kedua2 hadiah ni boleh mewakili segala perasaan..selalunya hadiah ni boleh diselitkan dengan ungkapan seperti "aku cinta padamu", "terima kasih",  ''maaf" dan sebagainya..
  • PAKAIAN = sebab DIA mahukan pasangannya sentiasa mengingati dirinya sepanjang waktu.
  • KASUT = sebab sebagai contoh kasut tumit tinggi..bukan saja cantik tapi nampak seksi bila digayakan, jadi DIA membawa maksud DIA mendambakan hubungan intim bersama pasangan.
  • BARANGAN KEMAS = Dah sah2 ada istilah Diamond are forever @ Diamond is a girl best friend jadi maknanya DIA benar2 dan bersungguh2 untuk menjalinkan hubungan serius dengan kekasihnya.

  • KARYA SENI = contoh macam puisi ker atau sebuah album yang dipenuhi gambar korang berdua, maknanya, DIA amat menghargai pasangannya..malah menganggap kehadiran pasangannya sebagai sesuatu yang sangat istimewa dan melengkapi hidupnya.
  • HIBURAN = contoh pergi ke suatu destinansi untuk menghabiskan waktu bersama, maknanya DIA ingin mencipta kenangan indah bersama pasangan. Selain dapat meluangkan masa bersama, inilah saat untu DIA meraikan hari istimewa secara eksklusif berdua bersama pasangan.

    12 ulasan:

    nuyui a.k.a miss YUI berkata...

    stkt ni pkaian, kasut, coklat, bunga adalah..

    bunga pon time konvo..ahakz!

    saffiya_aleesya @ echa berkata...

    To: nuyui a.k.a miss YUI

    Haa cincin jer belum lagi kan..tak lama lagi laa tuuu..ahakss

    Lya Colours berkata...

    percaya x saya x pernah terima hadiah. hehehehe
    tapi x kesah kot. yg penting dia ikhlas. insyaAllah.hihi

    saffiya_aleesya @ echa berkata...

    To:Lya Colours
    ermm takpe laa mungkin cik abg Lya tu tak nak tunjuk2 kot..dia syg Lya dlm hati dia jer kan..janji dia ikhlas syg Lya..tu yg penting kan!!!

    nur anis berkata...

    saya belum dapat kasut...huhu..tapi mustahil akan dapat high heels sebab si dia tak suka saya pakai high heels..huhu

    khairul berkata...

    slalu bg flowers kt bini

    saffiya_aleesya @ echa berkata...

    To: nur anis

    ala tak kisah laa tumit tinggi ke tumit rendah ker takde tumit ker janji dapat hadiah kan kan kan!!!

    p/s: time kasih yer sebab anis sudi singgah n follow sy..sy akan buat kunjungan balas ke blog anis pulak k!!

    saffiya_aleesya @ echa berkata...

    To: Khairul

    wahh romantik arr selalu bagi bunga kat wife..haa tapi bagi tu biar ikhlas tau jangan ada udang di sebalik mee udang dah ler hehehehe

    Juliet_iRa~" berkata...

    ooh sekarang dah tau..heee

    pernah dpt bunga, kasut, pakaian, bercuti..

    y lain blom lagi..:)

    saffiya_aleesya @ echa berkata...

    To: Juliet_iRa~

    yang lain tu ira kena sabar k..orang lelaki ni bukan boleh di paksa2..kang lagi di paksa lagi dia tak mahu..haa kan tak ke naya jadi nyer..hehehe

    LydSunshine berkata...

    Kalau lelaki bagi perfume? Apa maksudnya?

    saffiya_aleesya @ echa berkata...

    maksud nya dia nak kita wangi jer tak mo mucuk2!! maksudnya nak cinta tu mekar dan harum mewangi laa..ha'ah lupa nak buh dlm entri kan..good idea laa.