16 Disember 2011

Aku Tak Kisah Kau Siapa Pun!!!



Assalamualaikum Semua..
Ermm hari ni baru aku ada kelapangan sikit nak buat entri baru..ok laa malas nak mukadimah panjang2 sangat.jom kita mulakan dengan segmen mari bercerita hehehe...malam semalam aku lepak2 kat Mc'D ngan Encik Saiful..jadi sampai2 je kat situ, kami terus cari tempat duduk..macam biasa laa Encik Saiful hulur duit pastu aku laa yang kena g beratur beli burger..dia memang malas nak beratur tau order jer ;-( ...aku pun beratur laa dan sampai laa turn aku..aku pun order laa dan disebabkan memang ramai orang time tu, diorang just amik order,bayar dan suh aku ketepi dulu sementara tunggu order aku siap..ok laa tapi yang jadi tak ok nyer bila aku berdiri sebelah perempuan yang separuh tak siap nak jadi lelaki ngan awek dia..


takpe laa ikut suka ko laa dik non nak jadi apa pun..malas akak nak pikir pasal ko.tapi yang aku jadi geram tu, dah laa kat situ dah jadi sesak sebab ramai yang beratur dan yang tengah tunggu order siap, yang si perempuan separuh tak siap jadi lelaki ni dok buat over plak..dok buat drama cinta plak, siap buat aksi2 manja gitu..main cubit2 pipi, pegang2 tangan tu mmg dari mula2 lagi dah berkepit dah..dok buat macam awek dia tu cacat sampai nak kena berpegang tangan 24 jam..agaknya kepala otak dia yang sonsang tu pikir dia tak salah dan tak jatuh hukum haram laa sebab dia pegang perempuan..memang laa perempuan sentuh perempuan tu tak haram hukumnyer tapi dah kalau ko tu pegang perempuan siap dah bernafsu tu apa cerita pulak..ko nak defend diri ko nak kata ko pegang awek ko tu tak bernafsu?? kalau tak bernafsu, apa kejadahnyer yang sampai bercubit2 pipi, berbelai2 pipi, peluk2 pinggang awek ko, siap buat muka romantik konon2 ko laa lelaki terhangat tu ape hal nyer..ada ke sorang kawan perempuan tu layan kawan perempuan dia macam tu.. yang jadi aku lagi geram, sebab sebelah kami tu ada sorang makcik pun tengah menunggu macam aku gak..terkebil2 laa orang tua tu dok tengok perangai diorang.. 


weiii aku tak kisah laa ko nak  jadi macamna pun, ikut suka ko laa nak jadi PENGKID ker, TOMBOY ker, BOBOI ker, BOBOBOI ker..itu ko punya pasal sebab aku tau orang macam ko mungkin dah rasa terlebih bagus sebab aku percaya orang di sekeliling ko dah tegur ko tapi ko yang memang jenis tak nak berubah sebab tu sampai sekarang pun ko leh buat drama cinta sonsang ko tu depan orang lain...cuma minta ada otak pikir laa, HORMAT laa orang sekeliling ko, jangan ingat ko dah jadi macam tu ko boleh buat ikut suka2 ko je..jaga laa perangai depan orang lain..benda ni aku terapkan dalam diri aku jugak..sebab manusia ni selalu nya menilai pada pandangan pertama..dah kalau kita awal2 lagi dah tunjuk perangai mcm tu, pikirlah apa pulak tafsiran orang lain pada diri kita..



7 ulasan:

Juliet_iRa~" berkata...

mcm2 zmn sekarang ni..

diorang tu mcm xda rs malu buat camtu dpn org rmai..

apa la nak jd kan...

kesian tgk..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

mngda lbh aje tu..geli2..huh..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

aku ni lagi laa geli pasal benda tu jadi depan muka aku..oohhh plsss!!!

khairul berkata...

dunia dh nak kiamat

shahrazali berkata...

mgkin diorang xde rasa malu... mgkin diorg rasa bangga buat cmtu... mmg sje nk menunjuk... biar je la echa.. asalkan diorg x ganggu echa.. lain kali klu ada cmtu,,xyh tgok yek.. buat geli jek..

♥ aeryn ♥ berkata...

u have been tag to GA

http://aerynreen.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html

LydSunshine berkata...

EH, saya mmg geli nak mampus kalo tgk bangsa yg nak menukar jantina ni. Pondan atau tomboy mmg buat loya je. Yang jadi pondan selalu bagi alasan "aku adalah wanita yng terperangkap dlm tubuh lelaki". Tomboi plak nak jadi mcm lelaki, sebab anti lelaki. Boleh gitu? Ko nak jadi apa yg ko benci ke? Kalo saya benci fasha sandha *contoh je*, saya tak heran plak nak jadi mcm dia. Bengong.