30 Januari 2012

Makan2 @ Tarbush, Batu Ferrighi..!!!

Assalamualaikum Semua..
Sekarang ni tak tau laa aku ngan Encik Saiful ni dah mabuk makan jer..bila kuar jer asyik terpikir nak cari tempat makan best..dah tak nampak panggung wayang ke shopping mall ke apa..kira nak cari tempat makan jer..bila dah jadi camtu mula laa nak mereka dalam kepala otak masing2 nak makan kat ner..jadi pilih jela Tarbush sebagai tempat mengisi perut..aku memang suka makan kat Tarbush ni..Encik Saiful lagi laa suka sebab dia memang suka nasi beriyani kambing kat Tarbush ni..jom layan gambo...





BRIYANI LAMB @ RM24 SEPINGGAN



KIBBEH @ RM18
 (ADA 4 KETUL SEBENARNYA TP AKU TAK SEMPAT AMIK GAMBAR LAGI
ENCIK SAIFUL DAH NGAP MASUK DLM MULUT DAH)




ARAYES LAMB @ RM20



WATERMELON JUICE @ RM12.50 SEGELAS



PEMANDANGAN KAT DALAM RESTORAN..AKU DOK KAT TABLE LUAR JER.
SEBAB KAT DALAM RAMAI YANG BAWAK FAMILY LAA


KAT LUAR ADA KOLAM NI..AGAK2 NAK BASUH MUKA KER SILAKAN LAA AHAKSS

45 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

pergh..terliur..

HeNRieTTa JoSe berkata...

wah....cam sedap2 jew nengok...belumada kesempatan ke sana lagi nieh...

mizzkechique berkata...

mls nk tgk lelama entry ni..menggiurkan.. okbai

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

terliur ekkk hehehe..yui ajak laa shapit g makan yer

Lya Colours berkata...

mahainyaaaa air tembikaiiiii

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:HeNRieTTa JoSe

haa nanti ada masa mai laa Penang..macam2 adaaaaa!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mizzkechique

tutup mata tutup mata cepat takut terliur ekk hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

memang mahai tapi memang terbaikkk..pekat giler!!!!

Kancil 8349 berkata...

cantik dan terbaik...sedap oo makanan tu

IntaNBerliaN berkata...

cantiklah restoran ni.. mmg confirm sedaplah mkann dia :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

Kancil bila lagi nak datang ke Penang..jalan2 bawa family ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerlian

cantik tapi tak sempat amik gambar unta kat luar restoran tu sebab hari hujan time tu

msredcheesecake berkata...

Best kan? Mahal sikit, seb baik sedap....

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

yer mahal sikit tapi puas hati sebab berbaloi..sedap!!!

noor berkata...

so sweetlah blog awk ni....

slm knl

laskar pelangi berkata...

wuwuwuuwuuuuuu! tak berkelip mata tgk gambar tu semua...hihi:)

Mama Ema berkata...

menyelerakan

ikatankasihku berkata...

cantiknyer tempat dia....
kalau mcm ni tak yah mkn pon takpe, just lepak2..hihihi

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:noor

terima kasih yer sebab sudi singgah n follow saya..akan buat kunjungan balas ni..tggu tauuu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:laskar pelangi

ala kelip2 laa mata tu ahaks

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mama Ema

menyelerakan jom try layan kat Tarbush

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

hahaha memang ada sesetengah pak arab lepak2 je kat sini layan shisha..

Masya berkata...

cantiknya gambar ambil dari kamera baru yer.. buat terliur tau tgk gambar makanan tu...

eRza farEeha berkata...

huh..telan ayaq liuq cheq...

Original CikTeddy berkata...

er..nak tumpang basuh muke aje la..boleh?haha

LydSunshine berkata...

Fuyyo sekarang ni dia punya gmbr memang kelasss kau safiyyaaaa.. heheh. Camera baru kan?

anitadiana berkata...

amboiii..sedap dan kelas tempatnya,...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

baru nak belajar amik gambar laa..sorry kalau gambo tak cantik..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:eRza farEeha

awat cheq telan ayaq liuq ja ka..jom laa pakat2 p sana pekena beriani

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Original CikTeddy

hahaha boleh2 silakan silakan..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

allah baru nak belajar2 guna..sory yer kalau gambo tak cantik

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anitadiana

akak bila lagi nak mai penang..mai laaa jalan2 ngn family ;-)

khairul berkata...

SEDAPNYA...x ajak abg pon no

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

abis hangpa sibuk p kulim landmark layan autoshow hahaha

Lady Milo berkata...

tengok nasik beriani tu yang tak tahan tu... adoyai.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lady Milo

hehehe nasi beriani yang terbaik..

Teenager Housemaid berkata...

pernah makan kat tarbush juga..:DD

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Teenager Housemaid

;DD

anisalya berkata...

makanan sedap2. fountain tu kalo buat mandi ala2 burung blh ke? hehehe...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anisalya

hahaha boleh boleh boleh!!!

Dalila Hamid berkata...

alahai... menariknya... cuti haritu pergi bukit bendera ja.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Dalila Hamid

oohh ye ker..ok laa tu pergi jugak bercuti kan!!!

Juliet_iRa~" berkata...

y ada unta kat luar kan?hee..ira xpnh msk tp ms g penang aritu, ms g night market lalu je smbil snap2 berlatar blkg kan restoran ni..agak mahal juga tp sesekali apa slhnya kan..:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Juliet_iRa~"

yer apa salah sekali sekali menjamu perut yer tak!!!

Tanpa Nama berkata...

[url=http://watchesshop24.co.uk/]Replica Breitling[/url]

replicaster
designer handbags sale
rolex replicas swiss made
rolex look alike watches
breitling replica

http://swisswatches24.co.uk/