12 Januari 2012

Kek Coklat Oh Kek Coklat..

Assalamualaikum Semua..
Adoii petang2 ni tetiba lapar dan teringin kek coklat plak..tambah2 choc ganache aduhh terbayang betapa sedapnya coklat tu cair jer atas kek..serius aku memang tak pandai buat kek, teruk kan aku..macamana laa nak menikah macam ni..kang mak mertua suh aku buat kek pun aku apa pun tak reti..huhuhu.aku macam biasa laa agak teringin nak makan aku main order jer..kalau nak ekspress sangat atau tahap teringin tu melampui batas aku men terjah jer secret recipe..macamana laa badan aku tak makin bam bam..suka sangat makan kek coklat..dah laa makin lama cakap pasal kek coklat ni lagi buat aku bertambah teringin jer..aku ingat jap lagi aku nak order kek coklat laa..apa2 hal jom layan gambar kek coklat ni..tengok gambar pun jadi laa leh buat aku bertambah terliur huhuhu










47 ulasan:

Dalila Hamid berkata...

alahai... smua jenis coklat2 ni feverot ni..

msredcheesecake berkata...

Wa... Heaven.... Terliur dah...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Dalila Hamid

hehehe favourite ekk sama laa kita..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

tu laa tu yang teringin jer..

laskar pelangi berkata...

aigooooo! ni buat jadi terliur nak makan kek coklat jugakkk...adesssss

~kiinaa~ berkata...

mama kite salu masak choc cake sampai2 anak2 dah tak termakan :p

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:~kiinaa~

waahh best ar klu mcm tu selalu makan choc cake..leh tak suh mama kina buatkan kek utk saya hehehe

ikatankasihku berkata...

hohoho terus lapar lak

Lya Colours berkata...

masa raya lepas, makcik aku buat kek coklat dgn choc ganache. pergh sedap gila. byk plak tu aku bedal. bertambah la kilogram. wuwuwuwuwu

shahrazali berkata...

sedapnyer tgok kek2 ni.... tgok jek dah sedap,,apetah lagi klu dapat makan kan...hehehe...

klu sy pandai buat kek,, mmg sllu sy buat...tp sama la,,x reti jgk..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

lapar ekk..akak pandai buat kek coklat tak??

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

ala takpe laa tambah kilogram..baru laa ko nak nmpak bertambah comel Lya

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

wahh sama laa kita..tak pandai buat kek.pandai makan jer huhuhu

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

erk..ahh!! terliur tgk!!

Suraya Baharun berkata...

sedapnye kek2 tu...meleleh air liur saya tengok!!

LydSunshine berkata...

Tak pandai buat kek takpe la kalo nak kawen. Boleh je nikah. Heheh. Sebab sy pun sama. Tak pandai buat kek. Asalkan pandai masak lauk pun dah ok. Sbb kek org tak makan tiap2 hari. Nanti gomut. Tapi lauk suami nak makan tiap2 hari. :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

terliur makna nya pasni yui kena buat kek coklat

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Suraya Baharun

sedapkan kan..tu yang teringin tu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

kalau tak pandai pun tetap gak nak nikah hahaha..suh suami plak buatkan kek..jahat je kan

Masya berkata...

renovate rumah jugak yer.. baru perasan... hihihihi....

saya pun suke sangat makan kek coklat ini, ade jual tpg dia tau buatan iks, memang sebaguna bagi kt ni yang buat kek coklat selalu x menjadi.. kalau minat bolehlah tempah tepung kek tu hihihihihi........

khairul berkata...

sedapnyaaaaa

Cikpuan rara berkata...

best nya kalau dpt ni.aduhhhhh echa ni buat rara terliur lah.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

ok nanti saya try tak laa tersilap bancuhan kan..kang jadi kek coklat terbantut plak hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

haa kalau sedap suh wife buat kek coklat naaa..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cikpuan rara

hahaha tau pun terliur..best kan kalau dapat.

Cho Zila berkata...

janganlah ... akak nak dietni... tapi mmg kalau coklat nyer hal tergoda habis camner...

IntaNBerliaN berkata...

oh tidakkkkkkkkkkk!!! sy pun dh mula rasa terliur!!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cho Zila

alalala jgn laa diet huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

hahahha jgn nak ohh tidakkkkkk yer!!! makan je kek coklat banyak huhuhu

Fabulous Me berkata...

Aduh sedap betol!

anitadiana berkata...

adoi..sedap bagat..terliuh kak ita...

aimie amalina berkata...

sedaaaaaaapppnyeee :)
hehehe
x pela kak, pelan2 belaja, x ssh pon, selalu praktis, nnti mesti menjadi :))

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Fabulous Me

tu ar sedap kan hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anitadiana

tu ar kak ita buat laa kek coklat pastu anta kat saya boleh hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:aimie amalina

haa ok moga saya berjaya belajar buat kek coklat hehehe

Totie@Tomy berkata...

sedapnya..salam kenal..

Kancil 8349 berkata...

sedapnya...tapi kancil ndak boleh makan banyak...pening

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Jom...Jumaat ni kita pi pekena kat Secret Recepi nak? Aku pun tak boleh tahan tengok...nasib baik tak mengandung.

El-Janna berkata...

sedapppppppppppppppppppppppppppppppppppppp
erkk meleleh:(

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Totie@Tomy

salam kenal utk awak jugak..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

pening?? laa knpa pulak..sian kancil..takpe makan sikit je yer

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

aahh kalau yang tak mengandung pun dok teringin kek coklat kira cmne plak hehehe..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:El-Janna

dah sampai meleleh tu kena lap cepat2 laa hehhehe

Mamasya berkata...

Aslmkum Saffiya.dtg kunjungan balas.
tayang kek coklat....yummm anak2 suka..mamanya pun suka!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mamasya

takpela akak n anak2 suka..akak pandai masak, saya ni suka pandai beli jer huhuhu

Juliet_iRa~" berkata...

sedapnyaa kek coklat!

heeee

agak masalah berkata...

mana pulak nak cari kedai kek malam2 ni. ni la padahnya tengok gambar kek malam2