09 Februari 2012

Kenapa Kita Layan Jiwang Waktu Malam2 Jer??



Assalamualaikum Semua..

Fuhhh baru laa dapat mengadap blog setelah bercuti panjang..sekarang aku ni makin jarang update blog..mungkin sebab asyik bercuti jer jadi dengan blog2 sekali aku bagi cuti..hehehehe.takpe laa apa pun kena kembalikan semangat berblog tu..

Aku saja laa nak ajak korang berfikir, kenapa kita atau lebih tepatnya kebanyakkan orang2 yang tengah hangat bercinta ker putus cinta ke mesti layan jiwang bila malam2..??? haa cuba pikir cuba pikir!!! contohnya layan lagu jiwang malam2, nak menulis dalam diari pasal hubungan tu pun malam2, nak bergayut kat telefon pun malam2..nak menangis sebab putus cinta pun malam2..nak termenung dan teringat kat pasangan pun malam2..konon2 lagi malam lagi bertambah rindu dan teringat jer..dan ada pulak seseorang yang boleh berubah karakter bila siang dia nampak serius tapi bila malam leh plak jadi seorang yang begitu puitis, jiwang karat dan romantis...nak mengarang puisi2 cinta pun suka pada waktu malam...haa jadi kenapa mesti semua ni berlaku di waktu malam???

Adakah sebab suasana malam yang sunyi tu yang buat kita jadi romantis??? atau malam itu bercuaca sejuk jadi kita pun jadi lebih rileks dan cool jer..atau ada tak jawapan2 lain..jd korang leh bagi jawapan tak??? haa pikio pikio..

68 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

bila mlm cam xde byk keje nak kena wat..

LydSunshine berkata...

Sebab siang banyak urusan. Macamana nak berjiwang kalau otak serabut banyak keja nak buat. Bila malam, kita dah tenang, suasana pun sejuk, orang lain pun tak kacau. Agaknye la. Sebab akak kalau jiwang tak kira masa. Hahahaha.

cik najihah berkata...

sbb mlm kite nk tido...sementara nk tdo tu yg berangan jiwang haha

Suraya Baharun berkata...

sebab malam tak ada ape nak buat..so bleh la layan perasaan sorang2 sebelum tido...

~kiinaa~ berkata...

sbb mlm adalah masa kita spend dgn mereka. so bila nak tangkap syhadu pn malam jugak lah, time lonely~~
hehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

ooo Yui layan jiwang ngn shapit laa tu ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

wahh akak memang jiwang laa..jiwang tak kira masa hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cik najihah

oooo ni kira aktiviti sebelum tido laa ekk

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Suraya Baharun

ooo takde apa nak buat yer...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:~kiinaa~

ooo ni keje kina malam2 yer!!!

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

mungkin malam orang semua dah rilex, sejuk plak : )

Cikpuan rara berkata...

masa2 putus cinta tu jgn dgr lagu jiwang.nt lg parah.hehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Ina Do Do Cheng

hehehe pandai laa kak ina ni..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To::Cikpuan rara

wahhh siap jadi penasihat plak tu...hehehe

ikatankasihku berkata...

malam2 ms yg paling sesuai utk menenangkan diri ..

khairul berkata...

sbb mlm sejuk kot :)

msredcheesecake berkata...

Kalau mengikut keadaan msred skang ni, malam je ada masa nak bersantai layan diri.... Siang bz.... Hhee

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

yer betul laa tu kak!!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

hahaha sejuk ekkk!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

masa nak bersantai malam2 laa yer!!!

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

setau aku hang xkira siang malam...jiwang memanjang

Masya berkata...

BILE MALAM BIASERNYA CUACA SEJUK.. GELAP... DAN MEMANG SESUAI SGTLAH PIKIRAN TU JIWANG HIHIHI.... ECHA OK KE NI???

IntaNBerliaN berkata...

sbb bila mlm lebih tenga.. otak lbh relax.. n dkt radio pun time mlm lah dorg duk pasang lagu syahdu..hahhah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

yer aku adalah minah jiwang!!! huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

saya sentiasa ok akak jangan laa risau yer!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

ha'ah radio pun lagi malam lagi layan lagu jiwang!!!

maszull berkata...

assalamualaikum....waktu mlm la boleh tenangkan jiwa n minda melayani lagu2 sentimental bestnya...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

waalaikumusalam...malam2 layan lagu sentimental best kan!!!

Azian Elias berkata...

salam kenal.



akak pun suka online memalam...

dela berkata...

mlm2 ni feel lain sikit... :)

Tihara berkata...

sebab masa tu mmg tangkap lentok betol kan :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Azian Elias

salam kenal akak..terima kasih sudi singgah, tggal komen n follow saya tau!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:dela

lain macamana tu kak hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Tihara

yerlaa memang betul laa tu kak!!!
apa pun terima kasih sebab sudi singgah n follow saya yer!!!

Juliet_iRa~" berkata...

ira rs..sbb siang kena kerja buat tu buat ni..so mlm je la ms utk berehat + buat bnda2 lain..heee..

sbb tu kot..ngee..pastu suasana y sjuk..heee

Lya Colours berkata...

xde maknanya malam nak layan lagu jiwa
siang dah penat mental dgn kerja, malam tidoq awal! haha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Juliet_iRa~"

ooo kira malam2 ira layan jiwang laaa yer ahakss

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

uhuk2 boleh caya ker ni..kot ko yang jiwang lebih malam2 hahahaa

sudipVSsenduk berkata...

Allah jadikan malam itu untuk hambanya berehat serta menenangkan hati dan fikiran setelah penat mencari rezeki di siang hari...

O CIKTEDDY berkata...

yeke?x sume org kot..cume ikut mood jgak..hehe

shahrazali berkata...

malam2 kan sejuk...bru best layan jiwang..haha...

lagipun malam2 kan nak tido,,biasa orang berjiwang sblum tido utk dapat mimpi yg best2..hehe...

Juliet_iRa~" berkata...

ahaha..;p..

agak la..tp bkn sll..ngeeee :)

kalo dgr lagu pn blh layan jiwang tau kak..ngeeee

Mr.Clive berkata...

sbb rindu si dia...hehehe XD

anisalya berkata...

malam waktu paling tenang. kita dah tak buat apa2 kecuali tunggu masa nak tidur je kan? tu yg ada aktiviti sampingan lain tu.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sudipVSsenduk

malam masa untuk berehat..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To: O CIKTEDDY

ikut mood ekk hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

jiwang sebelum tido baru tido pun muka ada senyum hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Juliet_iRa~"

ala selalu laa tu..nak cover yer ira hahaha..layan lagu jiwang best!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

oooo yer ker..hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anisalya

ooo kira aktiviti sampingan sebelum tido laa erkkk

Mr.Clive berkata...

baru perasan...awak mainkan lagu nora elena kat dalam blog ni!heee~

Mr.Clive berkata...

baru perasan...awak mainkan lagu nora elena kat dalam blog ni!heee~

gadisBunga berkata...

sbb malam sunyi kots?

salam singgah. :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

yup..betul 100%..layan gak nora elena yer!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:gadisBunga

sunyi2 baru best layan jiwang kan!!!

El-Janna berkata...

mlm felilng2 sikit.. sunyi.... minda tenang skit nk pk

Mr.Clive berkata...

saffiya

dah re-run 10 kali da awak tgk citer tu!heeee XD

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:El-Janna

chewahhh pandai jer janna jawab ekk hehhee..kira malam2layan jiwang la ni ekk???

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

tu dia..sampai 10 kali tu..ni betul2 layan ni hahaha

Kancil 8349 berkata...

mungkin masa tu sesuai untuk masuk tidur...memerlukan masa yang sesuai untuk bertenang

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

ermmm kancil pun sama laa tu layan jiwang time bercinta ngn wife dulu2 kan hahaha

anitadiana berkata...

memalam kan tenang ..aman ..damai...he..he..tido aje kak ita...

Kancil 8349 berkata...

bukan time bercinta...time berumahtangga pun masih lagi...siap menari bersama di dalam rumah..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anitadiana

ha'ah betul tu kak..malam2 tu kan tenang jer

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

wahh ni pendedahan eksklusif ni hahaha

mizzkechique berkata...

mlm² kn sunyi.. ditemani bunyi cengkerik.. mmg osem la.. hehehe.. br feel tu masuk.. perghhh

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mizzkechique

amboi kemain lagi MK ni yer

QasehnyaRania berkata...

malam kan sunyi so feeling tuh kasi lebey sikit.. :)
menusuk kalbu la kalau latyan jiwang malm2 nih..