08 November 2011

Makan-Makan di Tarbush, Batu Feringhi

Salam semua..hari ni baru la dapat nak update blog setelah agak lama bercuti..macam dapat cuti seminggu je kan..pe pun hari ni dapat gak aku nak melepaskan rindu pada blog usang aku ni..usang ke?? xnampak pun sawang2 n habuk2?? hari ni aku agak tension sebab kat ofis line internet buat hal..adoiii tension gilerss bila tak boleh nak layan internet..dah la keje aku sume kene link ngan internet..so system down..yahoo xpayah buat keje, nak layan internet pun x boleh jadi aku pe lagi layan mini panggung ler kat ofis..k la dah petang2 ni aku pun xtau nak menyembang pe..tadi dah BW jap..saje menjengah menyinggah ke blog kawan2..beramah mesra gitu..yang jauh kiter rapatkan, yang x kenal kiter kenal2kan..tak gitu??
k laa aku petang2 ni saja nak bagi korang sume layan gambar makanan tambah2 pulak perut aku mmg ngah lapar ni..malam jap g baru Encik Saiful nak datang amik kat umah ajak kua makan..ni baru kul bape ni?? sementara nak tunggu malam mau kurus aku tunggu Encik Saiful..hehehe tapi dari gaya Encik Saiful macam xmo bagi aku kurus jer..lagi di lambakkan aku ngan makanan ada laa..haa laa kadang2 tengah2 malam ajak aku kuar g layan Old Town laa, McD laa aduss tapi aku mmg suka makan pun tambah2 lagi Encik Saiful yang belanja..eemmm biler laa nak kurus hihihi..tapi boleh ke aku kurus?? huahuahua..Jumaat lepas aku ngan Encik Saiful pegi makan kat Batu Feringhi..mula2 Encik saiful ajak makan kat Victoria Stesen je tapi aku plak tak nak sbb rasa baru je makan steak..jd aku bg cadangan laa makan kat area Batu Feringhi plak..Encik Saiful ajak layan makan kat Tarbush Restaurant..haa ok gak tu selalu layan western kan..kali ni layan middle eastern plak..Tarbush Restaurant ni terletak kat batu Feringhi kira berhampiran ngan 5 stars hotel macam Hard Rock Hotel, Rasa Sayang, Lone Pine, Golden Sands, Park Royal dan banyak lagi hotel2 5 stars kat Batu Feringhi ni..dah nama pun tempat tourist suka lepak kan.harga pun faham2 sudeyyy..k laa aku malas nak bercoloteh lagi..agak2 korang nak lepak Batu Feringhi ni jom la mai Penang!!! holiday kat Penang best wooo hehehe..tapi aku sedih sebab selalu kalau nak g makan best2 Encik Saiful suka xmo bgtau awal2..main plan2 dlm kete je pastu terus jer terjah jadi aku xsempat nak bawak kamera pun..jadi aku amik kat pakcik google jela yer makanan dan situasi di restoran tu time tu...sorry yer kawan2 :-) 

PEMANDANGAN DARI LUAR RESTAURANT

 





SUASANA DALAM RESTAURANT PLAK
MMG BERCIRIKAN TIMUR TENGAH NGAN PAK2 ARAB SEKALI





 





AKU NGAN ENCIK SAIFUL LAYAN
MAKLOUBA LAMB
NASI BANYAK SANGAT TAK LARAT NAK HABISKAN

ARAYES LAMB

  KIBBEH   
             NI AKU SUKA..SEDAP SANGAT..           

5 ulasan:

Lya Colours berkata...

wow banyak nya menu
tapi saya x mkn lamb. hehe

eh nak tanya. lagu apa yg main kat blog ni,best la

Masya berkata...

terima kasih follow saya..

saya datang sini lagi... suke dgr lagu kat blog ni.. sambil tengok makanan tu... terliur dibuatnya....

Billa.Bel berkata...

hye echa !:D

Lelaki Ini berkata...

wah..
seronoknya!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

yer mmg seronok tambah2 lagi ada org belanja hehehe