09 Mei 2012

Smokey Eyes...


Assalamulaikum Semua..

Perghhh dah seminggu blog aku tak berupdate..takpe2 aku akan usahakan jugak update blog aku ni...idea pun dah xde terpaksa perah otak macam perah santan tu nak bagi idea untuk entri baru..huhuhu

Ok jom hari ni kita bukak topik pasal make-up..Aku tak tau kenapa aku suka sangat make up style smokey eyes sekarang ni..dok sibuk laa tengok kat you tube tutorial smokey eyes ni..tapi macam biasa laa bila kita tengok orang buat memang laa senang tp bila kita buat sendiri ermmm memang payah jugak nak dapatkan hasil yang terbaekkkk macam yang kat you tube tu..skrg ni pun dok sibuk kumpul make-up brush..macam reti je nak apply semua tu..


Salah satu sebab aku suka smokey eyes ni sebab mata kita akan nampak lebih galak,nampak mata lebih besar dan nampak seksi gitu ahaks..tapi kalau salah make up memang nampak macam mata kena tumbuk je hahaha

44 ulasan:

miss niedNied berkata...

smokey eyess cantikkk!!! ehee bila buat sendiri da mcam kak limah disuruh pulang je . hek -_-''

psttt,sis buat lahh tuto share2 ngn kita . :D

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

cpernh buat..tak pndai bnda cmni..huhu..sedih aje kan..

mimie.. berkata...

suka..suka..suka..dengan smokey eye ni ^_~

Masya berkata...

hahahaha... akak pun sejak akhir² ni datang mood nak berdandan.. tai tu lah pakai sendiri sebelah kiri mcm huduh jer.. mata sebelah kanan ok huhuhuhuhu......

xpe biarlah sesekali entry keluar tp ramai yg baca dan ade info berguna btl tak... janji echa update...

maszull berkata...

assalamualaikum ecah...cantik n menawan...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:miss niedNied

yup betul mmg cantik..hahahah dah macam kak limah pulak ekk..ala saya sendiri pun dok terhegeh2 tgh belajo ni huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:nuyui a.k.a miss YUI

ok xpe pasni yui try laa k..dok sorang2 depan cermin dok tenyeh make-up hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mimie..

yea saya pun suka..mimi lain laa pandai make-up hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

mood dah ke laut laa kak hahaha..ala kak try laa banyak kali mesti xjadi huduh punya hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

sbb tu laa suka..

rasp berkata...

akak pun sukkkkaaa tengok...
sbb kalo nak buat sendiri...
confirmmmmmmmmmmmm fail :)

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear echa,
Aku tengok hang mekap dh ok. Ada improvement tp blh diperbaiki lg. Walau apapun yg penting mekap tu biarlah muka nampak macam rupa manusia..bukannya mcm rupa hantu...hihiiii....serammmnyer

Cik Nur berkata...

hehehe..setuju dengan eyataan yg salah make up tu...!

mmg nmpk mcm kena penumbuk pun... :)

elyna mirsada berkata...

hurm..tgk owg makeup mmg sng,bl nk wt sendri mula gru pale.hehe.bek tadah muka suh yg pakar jer makeup (n_n)

wahida berkata...

aku pun suka tgk...org buat cantik je...tapi apesal ntah, kalau aku buat sendiri mesti tak jadik...nyammmpaahhhhh....

iEdA berkata...

sk...trgin nk wat tp xreti + mata ida x da kelopak...mata sepet...huuuu -_-

LydSunshine berkata...

Akak pun suka jugak dgn smokey eyes. Sebab mata akak ni sepet. Hehehe.

LydSunshine berkata...

Akak pun suka jugak dgn smokey eyes. Sebab mata akak ni sepet. Hehehe.

anitadiana berkata...

cantiknya..kalu kak ita mcm hatu kot...

Nazayiena berkata...

Dulu selalu juga dgn adik2 junior di opis nie bukak you tube tgk cara2 org bermake up....

shahrazali berkata...

kalau sesuai dgn muka,,smokey eyes ni mmg cantik tau....klu x sesuai,,mmg buruk la org tgok..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:rasp

jom kita sama2 belajar slow2 janji dapat kan!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

wahh hang komen cam juri plak naa..uiks hang gila ka aku nak make-up cam hantu hahaha..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

kasi lebam satu kali hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:elyna mirsada

kalau ada function ok laa g kat pakar tp klu nak g ofis atau g jalan2 ke mmg kena make-up sendiri laa sis..tu sbb kna blajar sndiri gak hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:wahida

aduh kak jangan laa nyampah2 ni hahaha akak kena usaha lagi ok..akak kan mmg dah cun ahaks

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:iEdA

alalala sian nyer adik yg sorg ni..mata sepet comeiii laaa

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

haa bagus untuk bagi mata tu jadi besar..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anitadiana

ala akak ni ada ke ckp camtu..akak buat laa mesti jadi punyer xde nyer jd cam hantu hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nazayiena

tu laa saya pun refer kat you tube kak..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

haa klu camtu kita buat bagi sampai nampak cantik k hehehe

Adylia Qarissa berkata...

mata memainkan peranan bila kita sedang berbicara..tambah kalau dimekap pasti si jejaka tak terlepas dari melihat mata si gadis heheee

fazrulnoor berkata...

suke gak tgk org mata galak ni. ngeh3x

fieda berkata...

wow..cantikla smokey eyes ni tp tak berani nk cuba risau jadi hantu kak limah la plk...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Adylia Qarissa

wahhh ayat tak leh tahan laa sis..bermadah2 gitu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fazrulnoor

amboiii suka ekkk..haa ni kes suka curi2 tengok laa ni hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

ala nak takut apa..tak cuba tak tau kan.. ;-)

IntaNBerliaN berkata...

sk tgk org mekap gini.. cantik :-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

xmo laa suka tgk je..akak pun leh buat jugak..

iEdA berkata...

naty akk ajar ida eh...kta kn dkt jer kt png neh...hehe ^_^

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:iEdA

aduhhh akak pun dok terkial2 ni dik oiii hahahah

lelamaisara berkata...

kalu jadi buat memang puas hati kan...tp selalu nye tak menjadi...heee...dah mcm ape je mata tu...:)

Mrs Lurve berkata...

suka jgk dgn smokey eyes nie, ntah napa cuba wat smpai skrg xjadi. sedih tul!

QasehnyaRania berkata...

suka tgk org bermakeup..cantik..tp diiri sendiri x pandai nak bermekap2...lagipon tak suka..cukup ala kadar je..

echa mana pergi..sebok ke?