18 Mei 2012

Colour Block..Ada Berani ker??


Assalamualaikum Semua..

Korang tau kan apa itu colour block?? ala mesti korang tau punya..sebab korang semua kan sentiasa up to date huhuhuhu..kalau tak tau pun buat2 tau jela sebab malas aku nak citer panjang2..kang ada pulak yang juling biji mata baca entri aku panjang2 yer tak!!

Nak di pendekkan cerita, aku agak minat gak laa ngan fesyen colour block yela sebab bila tengok orang lain pakai tak kira laa baik dlm internet ker atau yang real depan mata ker nampak cam menarik gak..ala2 berani dan ceria gitu..tapi tu laa dah nama pun colour block kan, jadi warna2 tu agak seram gak laa aku nak pakai..hahaha yelaa nampak macam pakaian dan penampilan aku tu nampak meriah sangat je..

Aku pernah gak pakat2 ngan BFF aku, nak buat baju raya tahun ni tema colour block..mula2 dua2 excited nak buat tapi last2 kami berdua terpikir camne laa agaknya diri kami ni bila pakai baju colour block ni..kat town area memang ok laa tapi kalau nak pakai raya dah sah2 laa kami raya kat kampung..kang ada plak warga tua kat kampung kata aku ni gila tak pun kata aku ni dah buta warna hahahahaha...

Tapi tu laa tak cuba tak tau kan..hati tu teringin jugak..tapi nanti2 laa akan aku pikirkan beranikah aku nak pecah tradisi almari baju aku tu dengan pakaian colour block ni?? hahahaha..ermmm korang plak camne?? colour block..ada berani ker???



63 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

eh3..yui pon bru brcadang nak buat bju raya kaler block..

Masya berkata...

tak tahu lagi tema ape raya kali ni.. x membeli baju pun lagi... suami akka pulak dapat kain pasang free sambutan hari guru baru ni...

tapi sekarang mmg trend warne² mcm ni kan.. x heran tudung lain, baju lain.. seluar lain..

mimie.. berkata...

tu laa..skrg ni dah jadi trend kan..
tgk org oakai cantik je..tp bila sy yg pakai nampai weird!hehehe

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

tak yakin nak pakai sebab takut orang cakap pelangi bergerak. hihi. tapi kalau terlebih yakin, 7 colour terus saya pakai. hehe

BlueiceButterfly berkata...

~teringin gak nak pakai..hehe

nur anis berkata...

saya teringin je nak pakai..tapi baru je pakai, nanti mula la kena kutuk ngan adik beradik..terus hilang yakin..tukar balik..hehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

hahaha kan dah sama..buat laa yui..leh tengok nanti

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

wahh suami akak time hari guru dpt hadiah kain yer..mmg laa trend kak tapi tak berani lagi lorr ahakss

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mimie..

tu laa kang tak pasal2 dpt title gadis pelangi hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nurul Husna Mohd Hassan

harap2 kamu yakin hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:BlueiceButterfly

teringin?? haa ok selamat mencuba nanti amik gambo sbb leh saya tengok ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nur anis

hahaha laa ye ker sian kat anis..baru nak try dah kutuk tu yang tak sanggup tu..

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear Echa,
Aku rasa aku nak buat gak la sepasang. At least merasa gak colour block.

Suraya Baharun berkata...

cantik tapi saya tak berani nak pakai kot...hiihii

AdanyaKauUntukku berkata...

cunnnn tuuuuuuuuuu
akak suka..ha ha ha

Nazayiena berkata...

Warna block klu org pki nampak cantik je,bila kita sendiri pki macam rasa x kena ajekan.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

ok hang nak buat warna apa?? jangan pelik2 naa..hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Suraya Baharun

tu laa nak pakai tapi tak berani huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:AdanyaKauUntukku

oooo cun ekk..akak suka ekk..haa boleh laa pakai, baru berani hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nazayiena

tu laa pasal..rasa tak kena je bila pakai kat badan huhuhu

fieda berkata...

ooo..gini kaler blok..tp org tak kisah la sbb dh mmg trend ni..

rasp berkata...

rasa cam tak brani jer nak cuba...
lagi pulak akak nie tak suka bila nampak outstanding...
prefer 'low profile' gitu...

aizamia3 berkata...

nak pulak kalau color merah kuning hijau.. fuh.. mesti menarik.. feveret color.. ;)

laskar pelangi berkata...

tak berapa nak berani lagi nak try colour block ni. kalau model2 dah biasalah kan,photoshoot sana sini biasanya pakai baju ala2 colour block.baru nampak gempak dalam gambar..satgi beraya kat kampung, org tua duk membebel ni dah mabuk warna ke hape..hik3

selamat mencuba ye :D

maszull berkata...

assalamualaikum ecah...memang mengancam betul hari raya tahun ni kalau ikut color block ni kan....:)

Che Rosliza Che mat berkata...

Akak tahun nie raya kaler hitam...kain English style...hihihi

elyna mirsada berkata...

rsnye xbrani kot..hehe

IntaNBerliaN berkata...

akak pun sk kaler block ni mmg nampak ceria.. tp xpnh pakai pun lg.. sk tgk org pakai..hihii

Cik Nur berkata...

nampak memang meriah nih..! tapi tu lah kan, takut org yg mgata lebih2 bila kita pakai..!

ala...cuba je..beranikan diri..pilih yg sesuai dgn org muda2..hihih

ejulz berkata...

hahaha.. ok la tu.. hehe

shahrazali berkata...

belum cuba belum tau.....try la raya tahun ni....mne tau ramai orang kampung terpesona...hehehe...dah jadi ikutan..

LydSunshine berkata...

Ooo.. akak tak berani. Tak cukup kekuatan nak pakai color block. Warna camni kena tgk orang yg pakai tu jugak sama ada sesuai ke tak. Contoh akak bagi ye... Kalau kita tgk shah rukh khan pakai baju warna kuning terang, dengan seluar merah... dalam hati mesti rasa, "eii... memang bangla habis dia ni". Tapi kalau Lee Min Ho yang pakai seluar senteng kaler hijau, terus rasa macam, "wow... he's kinda cute in that color".

wahida berkata...

mmg tgh trend kaler mcm ni sekarang...tapi sumpah aku tak berani...tgk org lain pakai nampak cantik, kalau aku pakai kang, mahu terkejut bijik mata laki aku...haha...

iEdA berkata...

tringin nk try tp tkot org pandang pelik jer wlopn org 2 sbnrnya x der lah pndg sgt...hoho

ainnoraini berkata...

trend sekarang..
tapi kalau org tu comey sesuai jer bila pakainya tuu..

J.Syazwana berkata...

kite tak berani kot. huhuhu

anitadiana berkata...

kak ita takut..kata dek org mak indon lah nanti..he..he

anitadiana berkata...

kak ita takut..kata dek org mak indon lah nanti..he..he

IntaNBerliaN berkata...

singgah pagi :-)

Mr.Clive berkata...

black kalerrrr my fevrettt!heeee~

khairul berkata...

hitam yg penuh misteri

Masya berkata...

alamak!!! iyer ker echa pasal vitagen tu.. huhuhuhu.... selalu memang beli vitagen ni.. cuba baru ni jer cuba yg kolagen..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

org tak kisah tapi saya kisah laa kak hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:rasp

low profile?? ahakss malu2 gitu hehehe cam segan plak nak bergaya dengan colour block ni kan

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:aizamia3

wahh itu sudah serupa traffic light daaa hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:laskar pelangi

hahhaha itu laa pasal..kang dapat pangkat buta warna plak kan

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

tu laa tengah pikir berani ker nak buat macam tu kang terlebih mengancam plak huhuhhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Che Rosliza Che mat

ye ker kak..bagus laa dah prepare awal2..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:elyna mirsada

tak berani ekk hehehe..ok xmo paksa2 kan ahaks

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

saya pun sama suka tgk orang pakai, tp sendiri nak pakai belum pernah cuba lagi huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

amboi cik nur pandai bg ayat sokongan gitu..ha apa kata kita sama2 cuba nak tak hahahha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ejulz

ok?? belum cuba jadi belum tau lagi ok ke tak bro hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

terpesona???? wahh ayat tak bleh tahan ko kan..terpesona apa kebenda nya bro kan ada yang pengsan je hahahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

ha'ah betul kata akak tu tengok pada orang yang pakai tu kan..kalau saya ni mmg tak sesuai laa rasanya huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:wahida

hahaha sampai terkejut biji mata laki akak?? ermm kalau camtu xpayah laa kak lupakan aje..jadi sama2 laa kita berdua xpayah layan colour block hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:iEdA

tu laa saya pun ada perasaan camtu gak huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ainnoraini

saya tak comei jadi tak boleh laa pkai hahahhha tak kira nak pakai jugak nak pakai jugak hahhaaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:J.Syazwana

ala berani laa pakai laa mesti akram suka kan

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anitadiana

minah indon?? hahahah lawak laa kak ita ni

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

ok..sorry xde entri baru laaaa

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

mmg laa tp hitam bukan colour block laa bro

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

misteri apa?? misteri nusantara ke bro hahhaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

yela kak tapi takpe laa akak pun dah beli kan jadi minum jela kak hehehe