17 Mei 2012

Geng-Geng Makcik..

p/s: aku suka makcik ni sebab dia berlakon kelakar giler..hehehe

Assalamualaikum Semua..
Pagi2 dah hangin satu badan bila datang opis..apa taknya pagi2 lagi geng2 makcik ni dah buat perangai..kalau depan diorang kena panggil kakak ler kang kata kita ni kata dia tu tua laa pulak walaupun dah memang tua hahaha..
 

Walaupun pagi ni sejuk tapi aku memang jadi panas ler bila orang semua nak mengejar masa nak masuk ofis takut tak sempat nak punch kad on time kang merah laa plak..masing2 berebut lif walaupun kat KOMTAR ni lif banyak tapi lembab laa jugak tapi yang geng2 makcik ni boleh plak jalan lenggang kangkung sambil berbual mesra ngan geng-geng makcik yang lain walaupun dah nak masuk dlm lif pun still nak sembang..adoooiii makcik-makcik tolong laa orang lain nak cepat laa makcik..kot yer pun makcik dah datang ofis awal sebelum subuh sekalipun tolong laa bagi laluan kat orang yang tengah mengejar masa ni..teringat kata-kata member cina kat aku masa dlm lif isnin lepas" haiiyaa kita pagi2 semua kalut2 semua mau cepat2 macam mau pegi perang laa" hahaha yer laa perang laa sangat dengan drive lelaju sebab kalau nak jadi pemandu berhemah memang aku sampai ofis pukul 9 laa jawabnya!!

Kadang2 tak faham apa laa yang geng-geng makcik ni sembangkan sampai tak habis2..pening kepala aku..cepat betul geng2 makcik ni cas power..pagi2 lagi dah semangat nak bukak mulut banyak2..makan ubat terlebih ke apa?? kot yer pun nak sembang sakan kejap2 lagi makcik oiii..dah laa dalam lif semua button menyala that's mean every floor laa lif tu berhenti..jadi korang bayang kan laa kalau ofis tu kat tingkat 26 bila nyer yang nak sampai jadi makan masa laa kan..sebab tu semua orang nak cepat2 jer kalau pepagi ni..kalau dah geram sangat rasa macam nak tolak jer geng-geng makcik ni suh masuk lif cepat2 jangan asyik nak menyembang jer..

p/s: aku lagi tension kalau ada jamuan ker ada function Puspanita ker, mesti geng-geng makcik ni jadi cam meroyan nak menyembang non-stop kalau dah jumpa geng-geng makcik yang lain pastu bila time makan dah macam orang tak pernah jumpa makanan setahun..siap nak bungkus2 makanan nak bawak balik..kita yang muda-muda ni pulak yang pening tengok peranagai diorang!!!


47 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

org kata bila ddah start enjin,takleh nak kata apa dah..men tekan aje pedal tu..huhu..

Lya Colours berkata...

nasib ofis aku ni xde geng makcik. ofis aku ni org muda2 je. yg melayu pon 5-6 ketul je. yang cina2 ni plak jalan laju2, so xde la stress dgn dorg. cuma stress bila dorang start menyembang pasal shopping. kadang2 ada yg stok bengong tu siap bwk bra/panties yang dorang baru beli, bawak tunjuk ok ! helo kang aku bwk bra aku mau kau pengsan. ok melalut
eh panjang plak komen. hahaha

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

hihi. kadang2 kalau kita nak cepat, mesti ada je halangannya =)

mimie.. berkata...

hahaha...sabor jelah..sama laa ngan makcik2 kat ofis sy ni jgk..geram je klu org nak cepat dia menyembang pulak..rasa nak sound jek!

rasp berkata...

kkdg tu memang kasi panas jer nak nak bila kita nak cepat kan...
tapi kkdg tu nak tergelak pun ada tgk pe'el memasing...

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

walaupun cik ina ni kategori makcik, cik ina makcik yang rock kapak, geng cik ina budak bawah umur.boleh gitu : )

LiNda berkata...

bese la tu awk..linda pun kdg2 bengang gak dgn golongan mkcik2 kat opis linda ni, kdg2 suke jage tepi kain org...

wahida berkata...

lawak la komen lya colours tu...haha...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

yup betul tu..kita kena teruskan perjalanan hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

wahh ganas ar budak ofis ko siap bwk "yg dalam" semua..hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nurul Husna Mohd Hassan

yer memang sokong 100% tu..ada je laa halnya kan ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mimie..

tu laa kadang2 rasa nak sound jer

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:rasp

hahaha mmg pun nak tergelak + geram sebab dah tua2 perangai cam apa je lagi

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Ina Do Do Cheng

ok laaa makcik ina rock kapak hahahhahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LiNda

haa tau takpe..kadang2 makin tua makin mulut cam puaka jer

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:wahida

biasalah tu kak, Lya mmg suka bagi komen berani mati punyer hahaha

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear Echa,
Fenomena biasa beb....dah terbiasa kot. Bateri diaorang xpayah cas pun ok jer....nasib baik mak aku tak macam tu. Maunyer lari rumah.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

hahaha wah statement nak lari rumah tu..tak leh tahan!! haa lari laa nak..lari laju2 hahaha

Suraya Baharun berkata...

hahahhaaa...sabo je la...org tua memang perangai gitu...sib baik mak kita tak cam tu...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Suraya Baharun

ermm sama laa nasib baik mak terchenta tak buat perangai cam tu klu tak lagi laa saya pening hahaha

lelamaisara berkata...

haah kaka pon suke makcik tu berlakon..heee

echa sabau aje la...hee..

IntaNBerliaN berkata...

sabo je lah.. mmg ada org camtu kan..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

makcik2 otai kt office memang... mesti dieorang anggap dieorang je betol.. seniorata la kata kn.. hahahahahhak tuiii

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To: lelamaisara

ha'ah kelakar kan..ok kak saya mmg tgh sabo laa ni huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

hala mmg kena sabo laa kak!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

hahahah tau takpe bro!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

hahahah tau takpe bro!!

aizamia3 berkata...

kat mana-mana pun kategori ni tetap ada..

LydSunshine berkata...

Org pompuan mmg kuat berborak kan? Tak kira pun sama ada makcik ke anak2 muda, asalkan jumpa geng, abih la.. tak ingat dunia. Kehkeh.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:aizamia3

tau takpe kadang2 rasa nak hempok jer makcik2 ni..ganas tak ganas tak!!

Cik Nur berkata...

errrkk..geng makcik2 mmg mcm tu kot...?

kat temoat nur ni, mmg sembang non-stop..ade je topik..!

peliklahh..!

Farah Redzuan berkata...

Wati,

Biasala nama pun makcik..maka bercakap tu dah jadi lumrah...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

memang laa kak tapi tengok time laa jugak ni pepagi buta dah melalak nak menyembang macam dah berapa tahun tak jumpa..agak2 laaa

Masya berkata...

bayangkan kalau baya mak kit pun nak panggil akakkan.. kan.. kan.. kat kg pun orang panggil mak cik kikikikiki....

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

xde la kita yang muda ni pun sembang gak cuma tengok laa tempat dan keadaan..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Farah Redzuan

yela makcik peng pang peng port hahahahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

biasa laa tu kak kang kata tak profesional plak huhuhu

shahrazali berkata...

sabar je la echa.....biasa la tu.. jgn perli lebih2,,nnti bila dah makcik2 jadi cmtu jgk...hahaha..

naik tangga la..bleh exercise sket2..dan mungkin lebih cepat walaupun penat..

maszull berkata...

assalamualaikum ecah.....yer la kalau pagi2 memang semuanya nak cepat masuk opis tapi kalau ada je halangan memang mencabar keimanan kan...:)

Elysa Sofia berkata...

Pergi mana2 pun mesti macamtu.. hehe nak buat macam mana..ditegur nanti ada yang terasa hati :)

elyna mirsada berkata...

hehe..sbr ler echa,myb dyowg mmg cm 2 kot(n_n)

Tanpa Nama berkata...

nnt dah jadi makcik jgn jadi mcm tu tau


papadam

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

mmg laa aku jd makcik suatu ari nanti kalau panjang umur tapi idok ler buat perangai rupa itu..wahh kalau nak naik tangga ada yang pitam sebab ofis aku tinggi bro..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

tau takpe kak memang dah bagi hilang sabar je

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:lysa Sofia

tu laa pasal kang bila sound setepet kata kurg ajar tapi depa tu yang bengong!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:elyna mirsada

ermm geng2 makcik kat sini memang perangai mcm tu..buta perut!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tanpa Nama

No laaaa..harap2 takkan jadi macam tu bila dah tua nanti.