11 Mei 2012

Beza Gadjet Lelaki & Perempuan

Assalamualaikum Semua..

Ermm korang leh tak bezakan antara komputer ker laptop ker atau segala gadjet tu kepunyaan lelaki ker atau perempuan yang punya..lelaki atau perempuan yang punya tauuu bukan AHMAD ALBAB yang punya..hahahahahah

Ok pada aku kita leh detect samaada gadjet tu lelaki atau perempuan yang punya sebab...


KALAU LELAKI..
  • mesti warna gadjet tu warna gelap contoh hitam ke, merah hati ker, biru gelap ker
  • screen saver ke wallpaper ker mesti gambo ganas2 atau ala2 robotik sikit atau team bola yang diorang suka ke
  • tak suka letak aksesori merapu2 ni


KALAU PEREMPUAN..
  • mesti warna terang2 contoh cam pink ke, merah ker, purple ker
  • screen saver ke wallpaper ke mesti gambar bunga ke, kartun2 comeii ker tak kira laa apa pun janji nampak comeiii kalau tak pun letak muka sendiri yang budget dah habis lawa dan comeiii tu laa hahahaha
  • pastu suka buh aksesori2 macam rantai2 comei, patung2 comei ker
Haa aku rasa banyak lagi kot..boleh ler korang jadi tukang tambah perbezaan yang korang leh detect...sama2 kongsi pendapat!! sbb yang ni secara rawak je..


43 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

haha,toi gak tu..tp xsemua gak kan.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

memang laa tp % tu tinggi laa jugak heheheh

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

akak pun suka pink kadang2. normal sebab kita perempuan =)

Masya berkata...

nasib baiklah kt biaser² jer.. semua pun masuk.. xdelah suke yg berambu² bagai jer... bkn warna pink pun ok jer...

LydSunshine berkata...

biasanya yang ada aksesori tu tak kirala lelaki atau pompuan adalah golongan muda. Dah tua2 mcm akak ni, takde dah pun setepet pun sticker atau blink2. Tapi kalo kereta tak kira umur. Boleh beza sebab biasanya kereta pompuan comot. Hehehe. Mcm keta akak.

Lya Colours berkata...

kat laptop aku letak sticker2 bunga dengan butterfly. hehe

Cik Nur berkata...

betoi2..!
yg adik sy semua bola..bola..bola... naik juling kalau pinjam netbook dia..hihihi

IntaNBerliaN berkata...

sesetengah2nya mmg mcmni kn.. :-)

iEdA berkata...

hahaha....tol 2...lappy ida wane pink...sj jer amek sbb dr jauh kompom da bole nmpk ^_^

aizamia3 berkata...

ai tak suka ada hiasan bagai.. suka simple tapi biar nampak 'ganas' kihkihkih..

maszull berkata...

assalamualaikum ecah..kalau pompuan mestinya pink2 kan....sweet je...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nurul Husna Mohd Hassan

hehehe sama laa kita ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

oo kira akak nampak biasa2 jela ekk

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

ala akak ni mana ada akak tu tua laa..akak tua2 pun still comei hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

ala ko memang kanak2 ribena kan ala2 gegirl gitu hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

biasa lah kalau dah lelaki tu memang sinonim laa dengan bola..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

ha'ah ler..akak x macam tu kan hehehhe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:iEdA

ooo ye ker?? comeiii klu camtu!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:aizamia3

wahhhh memang ganas laaa

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

w'salam kak..mesti laa bru nampak comei hahaha

^^eKaTiKaH^^ berkata...

kalau lelaki yg suka pink tu mcm maneerk? hehe :P

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:^^eKaTiKaH^^

ooo itu lelaki pink jambu kot hehehehe

~kiinaa~ berkata...

comel nye bulu bulu pink tu :D

iEdA berkata...

yup...mmg tomeiii...sk2 ^_^

shahrazali berkata...

setuju dgn pendapat echa....tp x setuju dgn gambar....

kenapa chelsea???????hehehe...fans chelsea ek??

lelamaisara berkata...

heee...memang boleh bezakan ...cantik pulak tgok bulu2 pink tu...:)

faiz fakhirin berkata...

kalau yg pompuan punya...penuh ngn pinky..

anitadiana berkata...

sesuai sangat lah tu yg atas tu hubby suka chelsea dan yg pink tu adik ipar yg terover pink...

Cik Jannah berkata...

tapi kan jannah ada kawan kalau org tengok barang dia mesti org pikir dia lelaki. tapi dia ayu jer. hihi. laptop dia punya cover mesti bertukar, kalau tak cover MU, mesti kereta atau moto. belum tgk gambar kat FB. hehe

Riny berkata...

prmpn & pink x dpt dipisahkan....hehe...jom tengok n3 riny....http://masammasamanis.blogspot.com/2012/05/ww-follower-yg-ke100.html

saffiya_aleesya @ echa berkata...

saya doakan moga pasni follower blog awk akan bertambah yer..xpe mula2 sikit pastu lama2 ramai laa..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:~kiinaa~

haa pasni kina buh laa bulu2 pink tukat laptop yer heheheh

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

bukan aku laa tp Encik Saiful yg fans chelsea laa bro..ko pun sama gak kan!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:lelamaisara

hahaha jadi sila laa tiru cam dlm pic tu hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:faiz fakhirin

yup betul tu bro..pink tu kan comeiiii

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:anitadiana

yer sama la cam saya..Encik Saiful suka chelsea saya pulak suka pink!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Jannah

oooo ye ker..ganas2 ayu laa nama nyer ekk klu camtu hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Riny

yup betul tu riny..ok dah tgk entri tu..hrp2 follower riny makin bertambah yer.. ;-)

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

kalau orang tengok cik ina punya lappy mesti dorang tak cam samada lappy cik ina kepunyaan lelaki atau perempuan.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Ina Do Do Cheng

laa kenapa?? akak letak gambo ganas2 sangat ker hahahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:iEdA

suka ek sbb ida kan suka pink jugak kan heheheh

fieda berkata...

kdg2 kete pun sampai habis dihias menampakkan ciri2 pemilik tu seorang lelaki atau pompuan..kak fieda tak ler sampai gitu..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

hahaha dah jadi kereta berhias huhuhu