02 April 2012

Perempuan Siput Sedut???



Assalamualaikum Semua..

Pagi ni awal2 pagi dah mula buat2 sibuk..konon2 semangat terlebih huhuhu tp semangat kejap je pastu aku mula laa layan blog aku ni hehehe..cuba untuk update walau sesibuk mana pun sebab dah dekat dua minggu blog aku terbiar camtu jer..sedih2 takpe aku akan cuba untuk amik mood berblog semula ;-)

Pagi ni on the way nak pergi keje aku geram ngn satu kereta ni..aku tengok drivernya pompuan..aku follow belakang dia..minah ni pakai Myvi je pun tp yang aku jadi geram dah laa bawak line kanan pastu dok buat drive macam siput sedut...aku ni malas laa nak hon (standard laa kat Penang ni klu drive lambat sikit memang kena hon laa) aku cuma bagi lampu jer..tapi memang jenis pompuan tak faham bahasa leh pulak buat bodoh pastu still bawak cam siput sedut tu..apa ke punya bangang lerr pompuan ni..aku ni nak cepat nak pergi keje bukan nak g jalan2 tengok pemandangan alam sekitar pompuan ooiiii..kalau agak2 ko nak makan angin sorang2, ko amik laaa line kiri yer..hellooo ko pakai Myvi je pun bukan pakai BMW sampai aku nak follow belakang ko lama2..bunguksss betoi.

Dah laa dalam kereta buh anak patung apa jadah pun berlambak2 kat cermin belakang kereta dia tu..agaknya patung banyak sangat kot tu yang sampai tak leh nak nampak orang lain bagi lampu kat dia!!! malas nak panjang citer aku potong je line kiri..lantak ko laa aku xde masa nak layan janji aku sempat sampai ofis..pompuan ni memang laa..pagi2 dah menyusahkan orang!!!

Tema: Tolong laa jangan penting diri sendiri dan tak pikir orang lain..waktu pagi adalah waktu puncak orang nak pergi kerja jadi jadi tolong laa guna otak tu sebaik2nya...

64 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

tensen dpt pemandu cmtu!

elyna mirsada berkata...

mmg nazak lau brdepan ngn situasi cm 2..he2..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

tu ar pasal..geram jer!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:elyna mirsada

hahaha semputtttt

shahrazali berkata...

biasa jek jumpa pemandu 'perempuan' cmtu...hehehe....

mgkin dia perasan diri dia dah bwk laju...padahal slow...xpun dia mmg jenis mengada-ngada....

masa potong kete dia tu ada bagi jelingan maut x kat dia???hehe..

Nazayiena berkata...

Selalu jgk jumpa pemandu camni bila nak turun keje,last2 hubby potong kiri jelah....

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

hahaha mngada2 tu yang tak boleh blah..pi buang kat longkang laa dia punya mengada2 tu..

p/s:malas nak jeling bukan dia cun pun nak usha2 huahuahau

LiNda berkata...

memang ade jupe gak driver yg jenis camtu, memang selfish..kalo tau nak bawak slow gi la line kiri..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Nazayiena

tu laa org camtu mmg xde otak ingat nak g ronda2 kot..pagi2 org sibuk nak pegi keje lerr

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LiNda

tu laa penting diri cam jalan tu dia punya sorang!!

::CIK LYNN:: berkata...

cik lynn org penang...=p btol...cik lynn pn pnah kena...sakit ati ooo...1st ikot rapat bontot keta dia...bla xphm bhsa gk, ptong kiri la...huhu

cIk JanNah berkata...

selalu jumpa pemandu mcm tu. kalau en tunang selalu cucuk2. tapi kalau tak reti bahasa jugak potong kiri himpit sikit kereta dia lepas tu hon. geram kekadang

maszull berkata...

assalamualaikum ecah....alamak nampak gambar siput sedut masak lemak tu yg bestnya...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:::CIK LYNN::

klu jenis yang tak faham bahasa tu buat laa cmne pun..potong kiri jela

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cIk JanNah

memang geram kan klu jenis macam ni

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

tu laa saja letak pic tu leh buat terliur sikit hehehe

ikatankasihku berkata...

tenyehkan bear2 tu semua kat muka dia...kasi tapau semuanya..hahahaha

miss niedNied berkata...

huhu , memang sesak kalau duduk belakang kete yang macam siput sedut ni. kadang-kadang rasa macam nak bawakkan je kete tuhh .hihihi
pssttt,dia baru dpt lesen kot tuhh teruja sangat sampai tak perasan bawak slow .heheh

fazrulnoor berkata...

hon dengan sekuat2nya adalah makanan untuk pemandu seperti itu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

tu ar dah laa bear berlambak dlm keta bikin semak je!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:miss niedNied

rasa cam nak langgar pun ada tp kang kereta aku pulak yang kena huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fazrulnoor

wahhh bro garang nampak ahakss

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Memang mengong tahap nak mampus kan...bajet mcm bagus.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

memang mengong pun pompuan tu..bikin panas jer pagi2!!

محمد شهريل القنيطري berkata...

hhaha..tension gila dapat pemandu mcm ni..mcm nk sodok je jubur kereta dia..hehe

sudipVSsenduk berkata...

amboi.. marah betul kawan kita ni, tapi mmg geram sangat kalau drive lembab tapi berangan nak guna lane paling kanan.

Walaupun akak pakai Myvi je, tahap pemanduan akak setaraf Schumacher hihihi

saffiya_aleesya @ echa berkata...

محمد شهريل القنيطري

Hahaha lawak laa bro!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sudipVSsenduk

wahhh akak mantop tuuu setaraf schumacher tuuuu..

khairul berkata...

mmg nyampah gila klu ikut blakang driver camni

Cik Nur berkata...

hadoi..mmg mguji ksbaran dgn pmandu mcm tu..! grrrrr..!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

Tp:khairul

nyampah tahap tak hengat!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

haa tu laa pagi2 dh kasi kita panas..

mama maman aka yana berkata...

dugaan pemandu malaysia.. selalu sgt dpt pemandu camtu.. cam apa la yg difikirkan kann

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mama maman aka yana

xtau laa bawak kereta sambil berangan kot..ingat nak pi ronda tu yang bawak pun slow cam siput!!

LYAfrina berkata...

alahai..sabor j la kan..tp spatutnya..klo nk bwk perlahan duk la sebelah kiri kan.. kalo ada apa2 emergency..ssh gak kalo lagu ni

Juliet_iRa~" berkata...

stress gak even ira bw myvi tp ira bukan ppuan siput sedut..hee..

sm gak kat slgr ni kdg2 y bw tu lelaki tp sll bw keta saga ke keta lama la suka dok line kanan tp slow btol..smpai panjang kot line kanan..wuuu

sbr je la..hee :D

Lya Colours berkata...

aku ni kalo ada kete jenis2 gini kat depan, aku bagi lampu je la. nak bagi hon kang, macam eksen plak. tapi tu la, dapat lak minah berkereta anak patung x paham bahasa gini, payah gak

Hanif berkata...

Apa nak buat..tapi ikut pengalam aku kat Penang ni mula2 aku belajar kat sana..orang lintas jalan ikut suka dia orang..rasa2 macam nak langgar kan ajer..heheh

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LYAfrina

tu laa pasal penting diri je namanya tu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Juliet_iRa~"

takkan myvi purple comei tuu nak bwk slow kot hikhikhik

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

dok membela anak patung dlm kete tu yang sampai tak nampak org blkg bg lampu..hangin je

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Hanif

haaa tau takpe..tu yang baru org yg melintas, belum pasal hal pemandu cina yang plg bg sakit hati pastu tambah lak penarik beca yang adoiiiii terbakar laa hati aku ni

nur anis berkata...

akak saya pernah cakap kat penang orang suka sangat bagi hon...

pemandu macam tu memang pentingkan diri sendiri..dia ingat dia bawak tu dah habis laju kot..

IntaNBerliaN berkata...

alamakkkk siput sedut msk lmak tu nmpk sgt sedap..hihii

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nur anis

ha'ah kat Penang mmg style camtu laa dear..tambah2 driver cina ermm lagi laa rasa nak maki ja..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

haa akak jgn buat pasal..teringin ker hehehe

MaYa MustWany berkata...

geram tul.mas sbgai prmpuan pun kata gurlz slalu wat prgai macam tuh.pernah hampir dirempuh dgn kreta akibat gurlz cina u turn dengan laju(sdgkn tmpat tuh xleh uturn)..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:MaYa MustWany

ermm kadang2 ada sesetengah orang langsung tak pikir tentang org lain tu yang jadi camtu..

Masya berkata...

hadoiilah tak sukenya klu pagi² jumpe pemandu perempuan mcm ni... kdg² dah bg signal lampu pun xmoo dok tepi huhuhuhuhu.....

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

tu laa xsuka xsuka xsuka pemandu camni kan!!

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

memon nyampah tau spesis kereta cam kedai jual anak patung, nasib baik kereta anak memon yang pompuan tu spesis kereta rock kapak.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Ina Do Do Cheng

yeah bagus laa kete anak kak ina rock kapak!! takde laa gegirl sangat huhuhu

Puan Kutu berkata...

selalu juga jumpa spesis manusia yg macam pompuan tu.sabo jer la..tp mulut tu memaki hamun gak la.buat tambah dosa org jer kan?

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Puan Kutu

tau takpe kak..hahaha tak kisah la janji puas ati huhuhu

Mimi Nur Farahin Hassan berkata...

jap2 nak fikir positif...arrrrr baru pandai bawak kereta kowt hahaha

J.Syazwana berkata...

salu gak kene camtuh. lain kali hon je. hehehe

NOOR FATIN berkata...

saya xamik lesen lagi. xpandai memandu lagi. lpas ni kalau pandai dah, xmau la buat mcm tu :P

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mimi Nur Farahin Hassan

time hati tengah panas laa sis tak sempat nak pikir positif hahahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:J.Syazwana

orait sis..satu cadangan yang sangat bagus tu!!! hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:NOOR FATIN

ok pasni kalau dah ada lesen bawak kete tu elok2 tauuuu..xmo kasi driver lain bengang ngn sikap kita..

Anis Adila Aris berkata...

ish..tension klau kena macam nie..
kalau kte dah hon..hon.. da..hehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Anis Adila Aris

hehehe malas nak bg hilang mood pagi2 tu yang bg lampu pastu potong kiri jer..

fieda berkata...

kak fieda tak reti drive kalau pandai pun nanti takmo la jdi gitu..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

oo ye ke..nanti akak belajar laa drive tau ;-)