10 April 2012

Holiday Di Avillion Port Dickson..

Assalamualaikum Semua...

Agak terlambat aku update entri pasal holiday aku ari tu..bayangkan holiday bulan Januari baru skrg update..lantak laa janji aku update!!! haa laa dapat cuti panjang ari tu apa lagi berjalan sakan laa..Orang luar datang ke Penang..aku pulak ke luar dari Penang..yela nak merasa berjalan tempat orang yer tak..jadi aku dan Encik Saiful pilih laa Port Dickson sebagai tempat nak bercuti..Encik Saiful sponsor tuuu...jadi moh ler kita layankan gambo2 yang tak seberapa nak kemas ni yer!!!

 3 HARI 2 MALAM = RM 1,299.00
 WATER CHALET
JOM JALAN2 AJAK FAMILY KORANG...



PEMANDANGAN DARI JALAN MASUK KE AVILLION


LALUAN KE LOBI

PEMANDANGAN LUAR



SYOK LEH LEPAK2 KAT SINI

SEMENTARA NAK CHECK IN LEH LAA LEPAK SINI JAP

 TARAAA..NI LAA BILIK AKU
(PATUTNYA AKU DPT MCM PIC KAT BWH NI..GERAM JERR)



ADA 2 KATIL TAU..YG KAT TIRAI TU ADA TINGKAP
SAMBIL BARING LEH TGK LAUT HUHUHU



BALKONI LEH LEPAK2 SAMBIL LAYAN JIWANG HUHUHU


NI TINGKAP YANG BOLEH DIRECT KE BILIK AIR
(LEH SKODENG ORG TGH MANDI HEHEHE)

PEMANDANGAN DALAM BILIK AIR






PINTU NI UNTUK KE TANDAS!!
(BERAPA BANYAK PINTU DAAA...)

SHOWER YANG XDE BUMBUNG...DIRECT NAMPAK LANGIT..
TERBAEKKK LAA MANDI KAT SINI
AIR LAJU GILERSS




DARI DALAM TOILET PUN LEH LAYAN AIR LAUT
SAMBIL MANDI SAMBIL DENGAR BUNYI OMBAK


PEMANDANGAN DARI BALKONI

AIR SURUT


JIRAN2 SEBELAH HEHEHE


DAH ADA SIGN NI PUN TP MASIH ADA GAK MAKHLUK2
YANG DOK SIDAI BAJU INGAT NI UMAH KER..


LALUAN KE RESTAURANT

AGAK2 NAK BASUH MUKA PUN LEH GAK HUHUHU

UNTUK KANAK2 RIBENA YER


SAJA2 CUCI MATA

MACAM2 ADA..

BRIDAL GALLERY
PERKAHWINAN BERTEMAKAN OMBAK RINDU

YANG NI GARDEN CHALET

ADA 2 PILIHAN SAMAADA NAK WATER CHALET@ GARDEN CHALET
CUMA WATER CHALET MAHAL LER

CAFE-SAJA LEPAK2 MINUM PETANG KER

KOLAM RENANG

YANG NI KHAS UNTUK WATER CHALET

KERETA LEMBU NI ADA KAT LALUAN
DARI BILIK NAK KE RESTAURANT

 
ADA SATU KAWASAN BERPAGAR YANG ADA BINATANG
MCM AYAM DAN ARNAB SO LEH LAA BUDAK2 TENGOK KAN!!

RESTAURANT

MAKAN TIME!!!
NASI GORENG @ RM32.00

LAMB SHANK @ RM48.00 
TERBAEKKKKK....


NASI PUTIH

CRISPY DUCK @ RM32.00


ORANGE JUICE @ RM12.00
WATERMELON JUICE @ RM10.00

PEMANDANGAN DALAM RESTAURANT

CANTIK LAA PLAK RANTING2 CAMNI



JOM LAYAN SPA..
AVILLION SPA

PEMANDANGAN SPA WAKTU MALAM

PEMANDANGAN DALAM AVILLION SPA
LEH LEPAK2 DAN LEH ORDER DARI SINI JER

73 ulasan:

Masya berkata...

wahhhh... cantiknya... teruja tgk.. pernah jugak pg PD.. tapi x pernah pg avillion ni.... mane gambar tuan blog yg pergi bercuti tuu.. hihihihihihi.....

IntaNBerliaN berkata...

serius cntik sgt!!!... seronoknya kalu dpt honeymoon kt sini..hihii

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

wah kak.. ni cam package p honeymoon ke?? hihi.

shahrazali berkata...

nampak mewah dan cantik btul la....mcm bukan kat port dickson.....huhu...

LydSunshine berkata...

Wah, mekasih bagi review ni. Kwn akak nak bagi honeymoon ke avilion ni, tapi akak mcm ..."eleh... apa je... best ke tempat tu".. Bila dah tgk saffiyya letak gmbr2 ni, mcm tak sabar2 plak nak pegi sini. Sekarang jugak akak pegi tepon kawan akak. Heheh.

Btw : Safiyya dah kawen ye? Pegi honeymoon.

Suraya Baharun berkata...

cantik nye tempat ni...makanan pun nampak lazat..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

haa pasni akak leh laa pergi tau..xmo laa buh gambo segan laaa hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

haa akak pergi laa 2nd honeymoon plak hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

tak ler yui...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

pasni ajak ler family @ geng2 kamu pergi..terjah PD plak pasni k

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

oooo ye ker..haa leh laa akak pergi..call kawan akak tu cepat!!
mana kawin lagi laa kak!! saya pergi ni pun Encik Saiful yang sponsor!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:suraya Baharun

ok jom pergi PD..hehehe

Sis AI berkata...

Perrghhh... Lawa gila pmandangan dia.. Tp yg katil sbelah tirai tu. Serius ada org nk tdur kat situ? (=_____=)

[Trbayangkn crite hantu..]

Haha! Apapun ok la tempat ni nk rehat2, santai2.. Dah lama tak jalan2 mcm ni..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Sis AI

hohoho siap ada terbayang citer hantu tu sis hehehe..ha laa agak takut laa jugak sbb katil sblh kosong kan hehehe

Cik Nur berkata...

perghh..! cantiknyer..!
berbaloi dengan harga..!

makanan pun sodap2.....!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

ok pasni cik nur leh ler pergi..jalan2 ngan family rehat2kan minda gituuuuu

rasp berkata...

mmg berbaloi ler dgn rege dia ya sis....
hurrmmmmm nak cari org sponsor akak lah plak hahahahhahaha....

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Kanapa Mak Jemah pi xajak kiter haaaa...kecik ati aku tau.

laskar pelangi berkata...

fuyoooooo! rsa nak pergi sekarang la.cantik ya ampun pemandangannyaaaaa;)))

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:rasp

hahaha cari sponsor jangan tak cari huhuhu

Lya Colours berkata...

gulp !! 1k + ?
rasa nak pengsan.haha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

isshh mana leh ikut..kacau mak jemah je nanti..hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:laskar pelangi

hahaha nak perhi skrg..ha jom2 cepat2 kita kemas2 beg!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

ala Lya, ko ajak laa babah ko g satu family..katil ada 2 tu untung laa klu dtg satu family!!

Rinna berkata...

Cantik sgt.. makanan pun nampak sedap.. berbaloi laa dengan harga yang dibayar tuh.. :)

maszull berkata...

assalamualaikum ecah....wah cantiknya permandangan chalet ni rasa mcm nak pi jer...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Rinna

tu laa kira ok laa ngn water chalet tu..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

haa jom laa pergi..akak jalan2 bawak family kan!!

mamyharraz berkata...

wahhh terkagum-kagum tgk pic avilion ni..indahnya kalau dpt bercuti-cuti kt sini~

hari tu dtg PD lalu je kt sebelah avilion nih ;P sbb tau mahal

salam kenal :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mamyharraz

salam kenal buat akak juga..thanks sudi follow ;-)

Tihara berkata...

leh tahan laa views cantik kan :)

Teenager Housemaid berkata...

bestnya tempat ni! :D
teringin nak holiday kat tempat macam ni...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tihara

boleh laa rileks2kan otak ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Teenager Housemaid

ok pasni Cik M ajak laa cousin2 Cik M g holiday..pegi ramai2 best tau!!!

El-Janna berkata...

wah cantikk^^ nmpk seronok je kamu^^

potpetmama berkata...

dik; cuba water chalet yang satu lagi di PD.. tu pun ok; in term of price lebih murah kot..been here few years ago..agreed tat this place is interesting..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:El-Janna

ermm seronok juga ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:potpetmama

ooo ye ke kak,ok thanks tau bg info nanti saya akan try search for that place yer sis!! ;-)

fieda berkata...

cantik giler tmpt ni..adoii..ni kalau gi honeymoon best ni..

teratak hati berkata...

bestnya klu dpt brcuti kat situ..cantik sangat!!

Nazayiena berkata...

Seronok klu dpt bercuti di sini.....

Puan Kutu berkata...

sgt cantik pemandangannya.tgok pic saja dh tahu best..:)

LYAfrina berkata...

va va vav vaaaa.. sure seronok sgt blh bcuti kat sini n tngkn fikiran.. nmpk mmg best sgt tmpat ni...

wahh..rege nasi goreng tu x tahan... tp standard la tmbat camni kan

msredcheesecake berkata...

Cun... Mesti mahal kan ni?

Zakaria's daughter berkata...

cuti bulan januari kasi hupdate bulan empat.
ceitt. ohsemmm kot :P

NOOR FATIN berkata...

mewah betol tapi memang berbaloi la kan.. ni kalau dok sebulan pn xpe kalau tempat cantik gini. hilang tension! hakhak

ainnoraini berkata...

cantiknyaa...
rasa tenang..damai dan nyamannn sekali...

Cik Puan Muda Umi berkata...

perghhh cantik betul nih..sesuai la dengan harga dia,riban riban gitu..hehe..teringin nya nk pegi jugak..:)

CekbOlat-bOlat berkata...

wakakaka, soh babah mnginap sini lah XD best ! best !

Cik Yatt berkata...

honeymoon syok maaaa

ikatankasihku berkata...

fuuuuuhhhhh, ni tempat yg akak nak sgt2 pegi....cantik giler ek....

Kancil 8349 berkata...

wah...5 bintang hotel nie...memang cantik..teringin ke sana

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

yup betul tu romantik gitu..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:teratak hati

haa jom kita g bercuti hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nazayiena

boleh laa kak, buat rileks2 n tenangkan otak huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Puan Kutu

sebab laut kan tu yang jadi best

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LYAfrina

tu laa pasal layankan jela harga nya tu..perut dah lapo huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

ermm kira mahal laa jugak kak!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Zakaria's daughter

hahahaha kasi gelak panjang sikit adoiii nak buat camne dik oiii akak dah busy n buat2 busy tu yang jadi lambat nak update sbb nak berupload gambo bagai...huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:NOOR FATIN

wahh sebulan tu..abis kering laa duit kak klu dok sini lelama hahaha kena tukar alamat ke PD la plak hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ainnoraini

yup betul tu sis!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Puan Muda Umi

takpe pasni awak plak pergi tauuu ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:CekbOlat-bOlat

yer betul2 ajak babah pergi...syokkk wooo!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Yatt

yup betul tu romantik sangat..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

ye ke kak..ok best tambah2 bawak anak2 akak..sure best!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

tu laa kancil jom laa ke sini..kancil pun baru lik becuti dr Pulau Mabul kan..

Nisa' berkata...

Thanks, this will be my next trip!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nisa'

ok sis ;-) harap2 nisa' dpt ke sana yer!!

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

safiyya amboi berhoneymoon gitu. dengar rega *tangan letak kat dada mata pandang kat atas* tak pelah janji ko happy. cantik banget tempat ni, cam teringin je satu hari nanti cik ina ngan family nak pegi .

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Ina Do Do Cheng

mana ada honeymoon laa kak, nikah pun tak lagi..haa ok nanti kak ina pergi laa ngn family tau..confirm yuyi pun suka gilers ngn tempat ni..

steffany daph berkata...

smua gmbr cantik :D yg pnting kena enjoy kat mana saja kita berada, jgn muka monyok, suda. hehe.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:steffany daph

wooo rugi laa klu pergi holiday tapi muka monyok kan sis!!

Si Ketam Batu berkata...

menarik... akan dicuba bila tiba waktunya. Thanks