27 April 2012

Panas Gilersss!!!


Assalamualaikum Semua...

Fuhhh lama aku tak update blog..apa nak jadi ngan aku ni pun tak tau laa..malas giler nak update blog..huhuhu

Hari ni dah masuk hari ke-3 kot ofis aku xde aircond..adoii apa ke bangang nyer ofis xde aircond..panas giler siot..tak pasal2 buat keje kena pasang kipas plak..lantak korang!! dalam ofis ni dah pakat berebut kipas hahaha..

Rupa2nya aircond ofis ni tgh di servis oleh management...adoii agak2 bape lama lagi laa aku dan kaum kerabat dalam ofis ni nak kena tahan panas..memang tak boleh blah laa..yela KOMTAR ni kan building yang dah lama..jadi nak kena laa servis sana sini..

Memang berdoa supaya hujan jadi ada laa sejuk sikit kan..member2 kat ofis ni ada ke nak buat giler nak bukak tingkap ofis..gila ko!! dah laa ofis leh nampak laut..bayangkan laa ketinggiannya tu..kang ada yang habis semua terbang..kalau yang jenis badan cekeding melidi tu memang boleh ikut terbang melayang sekali..hahaha

43 ulasan:

Masya berkata...

lamanya kamu menyepi... akak baru jer balik dari penang tau 3 hari kat sana (isnin-rabu).. siap ronda² kat bawah KOMTAR tu beli jerukk, shopping baju amirr... tp penang mmg panas.. bwk kipas sendirilah hihihihi... nnt x berebut...

LiNda berkata...

hehe,seksanye buat keje di opis tanpe aircond. Tapi kan sekarang ni memang musim panas, tido mlm2 pun panas

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

bw kipas sndiri akk oii..hihi.

Suraya Baharun berkata...

kat opis kita org ni pulak sejuk gile...dah macam duduk kat dalam peti ais penyimpanan daging tapi daging manusia...hiihiii...semua org cam dalam pantang siap berstokin bagai...ekeekekeke...

Cik Nur berkata...

kalau buka tingkap lagi panas kot..! sebab bahang laut tu kan panas...
kat Taiping ni yg jauh dari laut pun panas gak...huhuh

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

laa tu laa xde contact no kan kalau tak boleh kita jumpa.Ofis saya kat KOMTAR je kak..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LiNda

ha tu laa dah rasa berlengas je ni..rasa berbahang tau..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

hehehe kipas tangan ok kot!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Suraya Baharun

laa ye ke kak..tp sejuk sangat pun tak best gak..menggigil n terketar2 pulak tangan nak menaip nanti hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

haa memang pun..angin tu ada tp angin rasa panas jer..kalau petang2 ok laa kot

laskar pelangi berkata...

mmg skrg cuaca panas jer -,-

elyna mirsada berkata...

ciannye..tp komtar mmg bgunan da lama..

LYAfrina berkata...

request aircond bru dgn bos..musim2 skarang xde eircond..huhu mmg xtahan..bpeluh situ sini.. nk buat keje pon x selsesa

khairul berkata...

kt mesjid tdi pon aicond x function..fanas gila !

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear echa,
badan belengaih wei

LydSunshine berkata...

Lamanya la service aircond. Sampai 3 hari. Mesti panas gile kan?

lisa berkata...

kipas ade tak? aduhh tak tahan panasnya tu..

Tanpa Nama berkata...

biasa lah manusia pun kadang2 kena servis,inikan pulak aircond tu..panas ada hikmahnya..panazzz lagi ada org nk bwa kuar cityyyyyy

shahrazali berkata...

bawak kipas sendiri la gi ofis...hehehe...

Sis AI berkata...

A'ah, bila sis blogging, bru sy sedar sis dh lama mnghilang, haha!

Apapun, panas gila ke? Ala, bukak tingkap skit pun tak boleh? Klu sy jdi sis kan, sy akn bwk kipas sndiri, SERIUS. Then sy nk psang, sy nak hala kat muka sy sorang je.. Hahaha! Apapun, mudah2han cpat2 ada air cond balik yer sis..

Puan Kutu berkata...

klu buiding besaq macam tu mmg arr panas jlu takdak aircond.sabaq jer la..opis sy tu satu bangunan kami je,so sy lebih suka pakai kipas.klu aircond tu sejuk sgt.ada gak opismate yg suka pasang aircond.tahan jerla sejuk.haha..

IntaNBerliaN berkata...

kalu xda aircond mmg xtahanlah panas... mulalah mood nak buat keje pun jd mls..hihii

msredcheesecake berkata...

Time cuaca panas ni ekon rosak memang cabaran la.... Kena pakai baju cotton jew.... Saba...

ikatankasihku berkata...

LECAK TAK KETIAK TU...HIHIHI..
GUARU JER, RINDULAH :)

ikatankasihku berkata...

ALAMAK, GUARULAH PULAK..."gurau"la..hihihi

Lya Colours berkata...

perghh mau berlengas kalau air cond opis rosak
nak keje pon xde mood je nanti

IntaNBerliaN berkata...

singgah tinggal jejak..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Laskar pelangi

ha'ah skjap panas tp skjap pulak ujan huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:elyna mirsada

yup betul tu bangunan lama dah..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LYAfrina

hahaha banyak laa nak request aircond..ermmm tahan jela nak buh deodorant banyak2 hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

la ye ker..dah laa sikit ramai umat ka dlm masjid time tu kan..memang panas lorr

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

hahaha letak odorono laa klu badan belengaih

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

tu laa xtau laa kak knp yg lama sgt servis nyer..panas berbahang dah dalam ofis ni..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:lisa

ada tu mmg ada sis tp kena kongsi2 lorrr..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tanpa Nama

hikmahnya dapat panas n berebut2 kipas ler huhuhu..weiii apa city2 ni..kasi diam2 sudeyyy

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:shahrazali

wahhh jadi keje aku nak bwk kipas bagai hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Sis AI

ermm akak lama tak berblog dik non..huhuhu..xleh bukak tingkap lorr kang abis terbang brg dlm ofis ni..bangunan tinggi laa dear

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Puan Kutu

aircond kalau terlampau kuat pun tak best gak sbbb terlampau sejuk, ikang ada yg nak menaip pun terketar2 hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

yup betul tu kak..hilang mood bila dah panas..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

yer cabaran menahan panas hahaha..baju cotton utk serap peluh kan ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

hahahah berlecak laa kak...meh nak cium sikit tak kahkahkah..rindu kat kak ikin gak... ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Lya Colours

haa tau takpe..jadi aku mmg malas nak bergerak sana sini untuk mengelakkan pengeluaran peluh huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

ok terima kasih yer kak sudi singgah walau adik akak ni dah makin pemalas nak update blog huhuhu