13 Mac 2012

Cuai Punya Pasal..!!!


Assalamualaikum Semua..

Saja nak cerita pasal perkara yang jadi minggu lepas..benda ni jadi pun sebab kecuaian diri sendiri dan pelupa aku yang teramat sangat!! Aku pun tak tau laa kenapa aku leh cuai sampai tahap tak hengat benda2 penting..

Citernya camni...pagi tu aku breakfast ngn Sarah "My BFF" kat kedai makan area ofis aku..aku just bawak wallet, handphone ngan kunci kereta jer (sbb aku punch card dulu pastu baru g parking kete, tu yang aku bawak kunci kereta tu) lepas makan2 n sembang2 aku ngan Sarah pun nak blah ler balik ke office..tapi nak jadikan cerita aku leh tak ambil plak kunci kereta atas meja makan tu..kira kes tertinggal la ni..Aku punya laa tak sedar sampai dah nak senja masa aku nak kuar office tu baru aku perasan yang kunci kete aku takde dalam handbag!!! Mengelabah biawak jap mencari kunci..mana mana dan mana????


Cari punya cari sambil perah otak kat mana tempat aku last pergi bawak kunci kereta tu..haa baru teringat kat kedai makan aku breakfast pagi tu..cepat2 call pakcik kedai makan tu..memang sah kunci tertinggal kat kedai..nasib baik pakcik tu jumpa dan tolong simpankan..tapi nak pergi ambil pun tak boleh sebab pakcik tu dah tutup kedai dah dan kunci kereta aku pun dia simpan kat kedai.

Nak buat camne kan terpaksa laa aku tinggalkan kereta kat car park jer..sian kereta kena tinggal..terpaksa lak susahkan Sarah untuk hantar aku balik rumah..bila bagitau kat Encik Saiful memang kena bebel ler..ermm tadah jela telinga huhuhu..pastu buat muka kesian sebab nak suruh Encik Saiful tolong hantar pergi  keje esok pagi nyer..huhuhu

61 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

nsb pkck tu simpan..lau ada org lain mik kan pyh t..

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

saffiya_aleesya @ echa,
Tu pun ada hati nk lock keta. Dan lagi buat lawak tu.....Dengan aku sekali jadi bengong.

LYAfrina berkata...

nasib baik dpt blik kunci tu kan.. huhu..biasalah..ada hari2 mmg tlupa..hari tu skali.. lya leh tlupa pakai helmet.. kalo lwt pegi keje lya naik mtr j dgn fain.. sbb jln jem.. dh nk smpai ofis bru sdr helmet xpkai..pttla smua org tgk

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

tu laa pasal nasib baik laa..dah laa kunci spare xde sbb Encik Saiful dah bagi hilang ggrrrr..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

hahaha sama2 jadi bengong..ala standard la tu hang tak kan tak tau aku camna..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LYAfrina

laa betul ker lawak laa lya ni..yg jadi lawak ngn fain sekali tak sedar kan hahaha..lantak laa janji sampai ofis!!

Juliet_iRa~" berkata...

nsb baik p.cik tu baik hati..

pasni jgn lupa tau!heee..

:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Juliet_iRa~"

ok thanks sis ;-)

LydSunshine berkata...

Dah makin berusia tu biasa la kita lupa sana-sini. Syukurlah pakcik tu yg jumpa dan dia amanah. Kalau buatnya mat pet yg jumpa, mmg sekian je la kereta awk tu.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

hahaha saya kan dah tua dah huhuhu..ermm tu yang Encik Saiful berleter kat saya tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

kekadang akak pun jadi mcm n..bila otak ne mcm2 fikir...

cIk JanNah berkata...

nasib baik yg jumpa org yg baik. kalau yg tak berhati tu allah hai. next tyme hati2 dear

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:BABY(MAMA AMANA&ARIEF)

hehehe camtu laa kak nak buat cmne kan!!

Tihara berkata...

aiyakk..mujo tk hilang keta..hati2 :)

Mr.Clive berkata...

patut belanja makan pakcik tu...hehe...

sama la kita...selalu ada simptom lupa letak barang kat mana...haha...

Masya berkata...

nasib baiklah pak cik tu simpankan.. klu org lain yg jumpe lagi haru huhuhuhu.....

so dah amik belum kunci tu?? belanja pak cik tu tak?? hihihihihihi

mizzkechique berkata...

aii, memuda dh pelupa..hahaha

Lya Colours berkata...

haa ni mesti berangan nak kawen la ni tu sampai lupa2. hehehe

steffany daph berkata...

bersyukur pak cik tu simpan (: hehe. lain kali jgn careless tau.

IntaNBerliaN berkata...

bab kene bebel tu yg xleh tahankan..hihi

cik najihah berkata...

naseb baik pakcik tu baik hati simpan

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tihara

kereta tu insyaallah tak hilang cuma pening laa sbb takde spare key

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

oooo pelupa yer bro huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

tu laa pasal takut hilang jer..tak belanja pun sbb hari2 dah jd regular customer pakcik tu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:mizzkechique

tua dah kot hahahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

woit Lya amboi amboi amboi statement tak tahan tu..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:steffany daph

wokehh sis ahakss

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

memang tak leh tahan tapi nak buat camne kan dah salah sendiri jd tadah telinga jela huhuhu

ikatankasihku berkata...

adoi, byk makan semut ke..hihihi..
pengajaran tu.akak klu simpan kuci kete selalu kat poket belakang jeans, dah terbiasa..so klu dah jadi rutin oklah.hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cik najihah

tu laa nasib baik tau..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

hahaha suka gak rasa manis2 jer

Kancil 8349 berkata...

wah...kes bahaya nie...Kancil dulu pernah tinggalkan kereta tidak berkunci selama 2 jam di 1Borneo KK...sampai2 dekat parking baru sedar...nasib gak ndak ada apa2 yang dicuri

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

tu laa tp nak buat cmne kan bila waktu tu kita betul2 terlupa..

shahrazali berkata...

nasib baik tertinggal kt kedai makan yg kenal owner dia....bleh dia simpan..

klu tercicir kt mana-mana,,lg parah nak cari kn..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

tu ar pasal..klu tak jumpa kunci tu memang aku kena gunakan khidmat pakar Encik Saiful ler..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cIk JanNah

nasib yang jumpa orang yg saya kenal..ermm tak tahu laa memang lupa sungguh2.memang kena beringat pasni..

Telor Power berkata...

hahaha kes lupa mcm nie yg xnak nie

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Telor Power

nak buat cmne dah terlupa tahap tak hengat laa bro..

fieda berkata...

uii..nasib baik ada lagi pakcik tu simpan..kalau tak kan nayo..pasni kena lebih berhati hati ok..

fieda berkata...

uii..nasib baik ada lagi pakcik tu simpan..kalau tak kan nayo..pasni kena lebih berhati hati ok..

Tanpa Nama berkata...

lengai...!!!!!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

ha'ah pasni mmg kena beringat laa..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tanpa Nama

cheq memang lengai pun!! baru tau ka?? huhuhu

fazrulnoor berkata...

naseb menyebelahi..kalau hilang terus? erghh

Nurul ain berkata...

nasib baik pakcik tu simpan, kalau kena salah orang, silap hari bulan kereta tu jadi dia punya... :p

miss niedNied berkata...

huhu....alolo comel jee yg part last tuh :) penah jgk cuai sblm nihh t'tinggal hp kt cafe kolej. haha gelabahh tk hingat bila carik tk jmpe nasib kwan nmpk n simpan kan. heee
sekarang dah jadi fobia smpai kadang2 gelabahh tgk hp ade ke tk. haha . kelakar

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fazrulnoor

kalau hilang terus kunci tu memang kena minta khidmat pakar dari Encik Saiful ler hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nurul ain

kereta tu memang dah berkunci cuma kunci ja hilang..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:miss niedNied

hahaha sama laa kita jadi gelabah sangat kan!!!

nur anis berkata...

parah tu tertinggal kunci kereta.,..bahaya pun ye jugak..nasib baik pakcik tu jujur dan baik..:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nur anis

tu laa nasib baik..rezeki saya dapat balik kunci tu ;-)

Cik Nurul Pinky berkata...

Hehehe adakalanya kita pun jadi leka macam tu jugak hehe..salam perkenalan...

J.Syazwana berkata...

pernah jugak tertinggal dompet kat A&W. naseb baik pekerja dia tolong simpan. huhuhu

J.Syazwana berkata...

pernah jugak tertinggal dompet kat A&W. naseb baik pekerja dia tolong simpan. huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nurul Pinky

tu laa leka tu yang jd lupa..salam perkenalan buat awak jugak ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:J.Syazwana

laa yer ker haa tu lagi bahaya sebab dlm purse byk benda penting tau..

MaYa MustWany berkata...

nasib baik pak cik tuh jujur.kalau dek dapat tangan jaat..abiz la..

hahaha tadah je la telinga kan.memang tak sah kalau tak kene bebel atas kecuaian mcm tuh.hjihihi

c'axoera ヅ berkata...

laen x gantung kat leher jer hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:MaYa MustWany

tu laa nasib baik laa..dah salah sendiri memang kena mengaku jela huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:c'axoera ヅ

ok gak idea tu hahaha

dela berkata...

nasib baik ingat letak kat mana... ish... mesti gelabah giler kan... nk2 time nk p tmpt kerja... :(