05 Mac 2012

Bila Kita Nak..Takde Plak!!!!


Assalamualaikum Semua...
Korang pernah tak alami situasi macam tajuk entri aku kali ni?? aku rasa majoriti pernah laaa kan..hal macam ni memang selalu jadi kat aku..bila aku tak nak sesuatu tu mesti benda tu ada jer tapi bila aku nak haa time2 tu laa benda tu xde..Contoh macam barang2 laa time kita xnak pakai ada je nampak depan mata kita tapi bila time kita nak pakai time2 tu dia buat2 hilang laa..time2 tu laa cari2 merata tempat tapi tak jumpa laa..uhhhh sungguh tertekan laa time tu..
Kalau nak membeli barang pun sama..tak kisah laa barang ke makanan ke dan apa2 jela.contoh macam time aku nak beli kasut..ari tu aku minat sangat2 kasut tu tapi bila minta saiz kat budak kedai tu, tetiba lak saiz kasut yang aku nak tu dah habis..hisshhh camne aku tak gerammmmm...contoh lain plak, kalau bab nak membeli makanan pun sama gak..katakan laa hari tu tetiba teringin nak makan laksa, tapi bila nak pergi beli jer time tu laa kedai tutup plak kalau takpun laksa dah abis...tapi bila tak nak, elok je kedai tu bukak, elok je aku tgk orang lain beli laksa dr kedai tu....hisshhh tahan gerammmmm lagi..
Jadi korang2 semua macamana??? ke aku sorang jer yang selalu jadi benda2 macam tu!!!

62 ulasan:

Lya Colours berkata...

ok comel btol gambar budak tu.hihi *off topic*

*on topic*
memang la kadang2 bila kita nak cari barang tu, selalu tak jumpa. tapi kan, bila dah pusing2 5-6 kali dalal bilik,contohnya brg yg kita nak cari tu dlm bilik, dah berpusing2 tu, tiba2, nahhhh tercogok rupanya benda tu
kau main sorok2 eh jin

Masya berkata...

pernah selalu jadi macam tu huhuhuhu.. geram jerkan.. paling tak suka klu tibe² amir nak sesuatu.. pergi kat tempat tu takde... bile takmoo elok jer berlambak² ade huhuhuhu.....

LiNda berkata...

huwaa..memang selalu jd macam tu. kadang2 barang kat umh, bile kite xnk asik nampak je bnde tu..bile nak jenuh gile nak mencari

Mr.Clive berkata...

haha...berulang kali berlaku... =_=

tension giler....tu la,kalau kite xperlukan,merata tempat jumpe.kalau nak,hmph...hampeh...

fieda berkata...

yg pertama nk komen gambar tu..comey giler bdk tu

perkara ni mmg lumrah kot..selalu sgt terjadi..

LydSunshine berkata...

benda ni sama jugak dengan cinta. Masa kita mencari cinta lah kita tak jumpa. Kalau jumpa pun cinta yang salah. Bila dah lelah dan tak mencari, masa tu la cinta dtg. :) Sama kan metafora ni.

cIk JanNah berkata...

aha jannah pon macam tu. selalu kalau takde sen nak beli bena tu asyik terpandang jer. kang bila dah ada duet nak beli tak ada pulak. frust betol

Azee Hana berkata...

selalu sangat jadi macam tu..y paling selalu y beli kasut tu la..asal berkenan je,,mesti saiz dah abis la,,x de stok la..huu

shahrazali berkata...

aku selalu jek jadi mcm ni...

lg 1 hal,,bila kita cari susah nk jumpa,,,tp bila kita x cari,,senang plak nampaknya...

ikatankasihku berkata...

perkara yg sering berlaku..huhuhu

El-Janna berkata...

pernah jugak!!! ish tension terus lepas tu^^

Mr.Clive berkata...

minum petang jom! heeee~

cik ika berkata...

hahha..selalu sgt..lpas tu confirm fruss tahap cipan..

dela berkata...

comelya........

mmg lumrah kehidupan.. :)

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

kerap sangat kena cam tu, sampaikan cik ina set dalam fikiran ni tak moh beriye-iye nak kan sesuatu benda, nanti mesti tak dapat. cik ina pun sering tertanya -tanya kenapa selalu jadi cam tu : (

NishaGaL87 berkata...

Saya pn prnah alami situasi mcm tue... But it's nOrmaL... Better LucK NexT TiMe Laa kaTakn... Hu hu
:)

Mr.Clive berkata...

good night! have a good day tomorrow... :) heee

LYAfrina berkata...

huhu...selalu sgt terjadi..kadang bila tjadi situasi mcm tu..mmg naik geram sgt2.. tp ye la..sabor j la kan..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

pernh gak..selalu sgt jd cmtu..

~kiinaa~ berkata...

memang pun
dah siap cash out duet nak shopping, takde baju best pulak
(save duet)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

dia nak main sorok2 ngn ko laa tu Lya hahahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

tu memang selalu la tu kak, time xnak memang melambak2 jer barang2 tu..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LiNda

bil dah penat cari tp xjumpa2 mula la naik gerammmm

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

kena pakai gps kot bro nak cari barang2 yang tak jumpa tu hehehee

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

tu laa pasal nak buat cmne kan kak..;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

yup!! u r right sis ;-) chewahhh bermetafora bagai kakak kita ni ekkk

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cIk JanNah

sama laa kita..time ada duit lebih ingat nak laa shopping tp benda yg dicari takde yang berkenan plak..hampehhh

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

ermm ko memang suka macam tu hahaha..suka letak barang merata2!! ala melawak je weii

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ikatankasihku

yup..last2 tension sorang2 hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

ok set..jom bro!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cik ika

frust tahap cipan ekk..cipan pun tak frust mcm tu kan ahaksss

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:dela

betul tu kak sebab tu laa jadi pada semua orang..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Ina Do Do Cheng

sian plak kat akak kan sampai dah xnak menaruh harapan..ni dah macam lagu zaiton sameon je hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:NishaGaL87

yup..maybe next time!! ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

ok thanks bro!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LYAfrina

ha'ah sabo sangat sampai gigit bibir tanda geram sorang2

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

ermm nak buat cmne yui..bila dah jadi cmtu kena tarik nafas dalam2 jela tahan sabo yer dak!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:~kiinaa~

mungkin dengan cara tu leh selamat duit kina la kot hahaha..ermm sama laa kita kinaa.time2 tu laa xde plak barang yang berkenan nak dibeli..

inazamri berkata...

mmg selalu jd gak kat akak situasi camni...
kiutnye budak tu..kalau peknen leh tgk pic bdk kiut ni...kot la terkenan nnt hihi

IntaNBerliaN berkata...

a'aa betoi tu.. akak selalu jd gini.. bla xnk ada.. tp bila nk, xda pulak.. adoiii

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:inazamri

hehehe saya doakan akak pregnant cpt2 yer hehehe nanti leh akak tgk pic si comeiii ni..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

hehehe sama la kita kak!!!

khairul berkata...

betul la,,bila nk..masa tu la x jumpak

Mr.Clive berkata...

mane entri terbaru?tulis la tulis laaa...hehehe

Kancil 8349 berkata...

tulah kata orang...susah kalau dicari...kalau ndak cari ada banyak di depan mata

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Aku dh selalu sangat terkena.

LydSunshine berkata...

Akak tagged awk utk giveaway. Sorry. Peace. heheh.

msredcheesecake berkata...

Selalu... Contohnya bila tak nak ber bf ramai dtg offer diri, bila nak cari bf sorang pun tanak kat akak... Hahahaa...

Mr.Clive berkata...

still waiting...still waiting.... :P

Suara Hati berkata...

penah...memang buat sakit hati..rrr.....

dela berkata...

cutenya...... biasalah... akak pun kerap terjadi... time nak cari hilang... dah x nak muncul pulak... hhee

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

tu la pasai..sat g cari2 tak jumpak mula laa nak bebai kan!! hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

sabo laa bro sibuk sikit ni huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

memang selalu cmtu laa kancil

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

hahaha aku ngn hang kan selalu sama ja

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

akak sorry lambat reply tagged tu..sibuk sikit mggu ni

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

alalala xmo laa ckp camtu kak!! ;-) ramai laa kak!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

uikss still waiting arr hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:Suara Hati

memang laa sakit hati sbb cari2 tp tak jumpa kan!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:dela

tu laa pasal..time2 tu laa dia buat2 hilang!!

Juliet_iRa~" berkata...

hahha sll sgt..:)

sbr je la..heee

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Juliet_iRa~"

sabar jela ekk hehehe