12 Mac 2012

Bila Wanita Jadi Bos!!!


Assalamualaikum Semua..

Fuhh dah seminggu aku tak update blog..apa kes?? sibuk lorr..jgn kata nak update nak blogwalking pun aku tak sempat..singgah mana2 yang sempat je..minta maaf yer semua!!

Ok hari ni hari untuk kita mulakan keje..Monday Blues!! rasa kejap je cuti kan..sabtu ahad cepat je berlalu..tau2 dah kena mula keje..datang ofis mengadap keje yang berlambak2 dan mengadap muka bos lagi Huhhh..bila sebut pasal bos ni jom kita sama2 bagi pendapat masing2 tentang bos a.k.a ketua di pejabat korang!!



Sekarang ni kan dah ramai wanita2 yang dah jadi bos..ada pulak lelaki yang tak suka bila wanita jadi bos tapi wanita pun ada gak yang tak suka bila kaum sejenis diorang ni jadi bos..Sebab ada yang kata, wanita ni bila jadi bos suka besar kepala, kuat mengarah2, suka kepala angin, suka berlagak, terlalu cerewet..eehh macam2 laa lagi label yang diberikan pada wanita yang bergelar bos..

Jadi apa kata dan pendapat korang semua????

60 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

bos kat tmpt yui ni pom tp besh..masuk kepala sekali..

Masya berkata...

akak suka tajuk echa ni..

hadoii memang peninglah boss perempuan ni.. akak ni wlpun boss perempuan tu boss kecik jer.. (tp badan bsr suara lantang) memang giler kuasaaa.. sdgkan big boss yang lelaki okk jer.. cooll relaks jer.. kusut macam mane ade masalah pun dia masih boleh senyum tau.. jarang nak tgk dia marah.. ;p

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

masuk kepala xpe jangan kepala angin dah ler..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

standard laa tu kak!! dh ada pangkat mula laa nak tunjuk belang!!

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dah pernah merasa lelaki dan pompuan jadik boss. Lelaki ni profesional dan tak ikut emosi tapi kalau pompuan tu macam yang dok ada sekarang ni la....

Lya Colours berkata...

bos i cino lelaki. so far okey je. x pernah plak aku ada pengalaman dgn bos pmpn. hihi

Cikgu Ma berkata...

skema kot kalo pompuan jd boss

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:sharahgorgeous

tau takpe..ntah macamna leh jadi bos aku tak tau laa..baik p balik masak nasi bagi laki makan lagi baguih dr dok menyemak je kat ofis ni kan..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

senang kan dapat bos camtu..tak bg semak otak!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cikgu Ma

skema n cerewet tak kena gaya hehehe

cIk JanNah berkata...

jannah tak pernah ada pengalaman dgn bos pompuan. tp biasa pompuan nie emosi terlebih sikit. hehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:cIk JanNah

hehehe kalau bendera merah lagi laa emosi terlebih!!!

Tihara berkata...

akak pernah dpt bos wanita yg sgt baik masa kat serdang dlu..sayangnya akak quit sebab bos lelaki ..hoho :D

LydSunshine berkata...

Salam, akak punya pengalaman dgn bos pompuan very tak best. Sebab dia banyak sgt nak libatkan masalah personal dalam penilaian markah. Mmg tak cool gile ah dia tu. Sape yg dia suka, walaupun tak bagus suka ponteng akan dpt markah tinggi. Yang dia kurang berkenan sbb selalu pangkah pendapat bodo dia, walaupun setiap masa setia buat keja, akan dpt markah rendah. Serius tak cool. Nasib baik dah tukar unit. Pheww..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tihara

laa camtu pulak kan..untung laa akak pernah dapat bos wanita yg baik!!

LiNda berkata...

perempuan jd bos memang emotional jer..hehe, tapi xla semua..sekarang ni head of department sy pun perempuan, ok je...tapi keje detail giler la..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

to:LydSunshine

tukar unit senang citer kan kak tak payah pening pala!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LiNda

leh detail tp jgn laa tahap cerewet melampau2 kan..

Style Me Up berkata...

bergantung jugak pada bos tu. walaupun pompuan tapi kadang2 lagi cool lagi lelaki. tapi kalau yang jenis memang hangin satu badan tu, memang garang sikit la dari bos lelaki. ade org kate, kalu bos pompuan, pas tu belum kawen, lagi die emo.

IntaNBerliaN berkata...

dulu ms akak keje.. pnh je under boss perempuan tp ok je.. boss ni baik je dgn akak... akak dulu keje company cina.. so, boss2 semuanya cina..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Style Me Up

hahaha emo sbb tak kawin lg kot!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

bos cina pun kadang2 ok gak tp kadang2 x ok gak sbb timbul lak isu perkauman sesama staff plak

khairul berkata...

klu bos mai bulan...jahanam satu opis :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:khairul

hahaha kena yang jenis pala angin memang tiap2 bulan bg jahanam!!!

maszull berkata...

assalamualaikum ecah... ye la x suka ngan bos perempuan yg bossy...:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

w'salam kak..hehehe tau takpe!!

LadyBird berkata...

xleh komen :P
tkt boss teraser..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LadyBird

alamak rileks ar sis, bukan bos awak nak baca komen awak kat blog saya ni pun..huhuhu

lisa berkata...

nasib baik tak kerja lagi..hehe tp kalau lisa dpt bos cmtu, mmg lisa tak suka jugak. hm D:

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:lisa

semua orang tak suka dpt bos kepala angin tak kira lelaki ker perempuan..nak keje dlm keadaan happy bukan tension2 jer ;-)

~kiinaa~ berkata...

monday blues? utk student pun ada. malas bangun pagi :D

dela berkata...

bos akak lelaki...:)

shahrazali berkata...

lom keje lg skrg ni...tp dulu pernah keje kilang,,,supervisor, leader pompuan...sllu kena jerit dgn dia..

org pompuan (bos or ketua department) ni kalau nak marah main lepas jek...cerewet...nak dia jek btol..

Telor Power berkata...

tak best rasanya.....
hahaha bukan pasal dikriminasi ttg gander tapi byk boss yg lalu adalah perempuan dan tak boleh terima kenyataan anak2 buahnya.

lelaki dan nakal adalah sinonim yg sempurna walau tidak kesemuanya

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:~kiinaa~

jgn kata student, yg dh keje ni pun liat nak bangun pagi huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:dela

bagus laa cmtu senang tak banyak ragam kan!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:shahrazali

yer betul..saya sokong 100%

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Telor Power

selalu yang jadi cmtu laa..bila yg anak buah tu lelaki huh lagi nak tunjuk angin..

p/s: standard laa tu org lelaki kan nakal je bukan jahat pun yer dak!!

ekabukanmakcikkau. berkata...

aku sanggup lagi kena marah dengan pompuan dpd kena marah dengan laki. malu siak

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:ekabukanmakcikkau

aku pulak tak sanggup kena marah ngn bos baik laki ke pompuan.. huhuhu

El-Janna berkata...

seb bek xde bos pempuan

fieda berkata...

pengalaman sama gak..masa keje dulu bos pompuan mmg kena kutuk jer la..org tak suka sbb cerewet..

Mr.Clive berkata...

ha!at last! hhahaha XD

anyway,for me personally i dont mind lady boss.janji yang pegang title boss ni buat keje dengan baik,betanggunjawab dan pandai jaga org bawah.fine by me... :)
for me,results matter more.

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:El-Janna

ok laa tu ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:fieda

huhh cukup bengang keje ngn bos yang terlalu cerewet

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mr.Clive

hahaha still waiting haa??
yer memang betul tak kisah bos apa pun janji keje mau cantikkkk cuma agak tension gak laa bila terpaksa bekerjasama ngn orang yang tak profesional..

msredcheesecake berkata...

Bos msred perempuan, dia workaholic, details, strict.... Tapi msred takde prob dgn dia....ok je...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:msredcheesecake

bagus laa klu macam tu..selamat bekerja ;-)

Juliet_iRa~" berkata...

hee..bos ira ppuan..biasala kan..

tp kalau kita buat kerja kita..ok je..:)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Juliet_iRa~"

buat keje elok2 nyer sis!!

Kancil 8349 berkata...

kancil pun pernah mengalami cerita macam nie...memang susah berdepan dengan boss perempuan

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Kancil 8349

hehehe tau pun kancil..susah yer!!

Tanpa Nama berkata...

Hmmmmmmmmmmmm bagi aku la kan,bukan pasal bos laki ke puan.yg penting kerja tip top pergi la kerja dengan obama sekalipun mesti tk ada hal punya!!!!1

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Tanpa Nama

memang laa yang penting keje tip top tapi dalam masa yang sama kita nak jugak suasana keje yang tak tegang!! dah nama pun keje kan ikut mana pun mmg laa kena buat cuma kita nak biarlah sama2 ada sikap profesional

MaYa MustWany berkata...

dulu pernah keje bos laki.memang baik tapi kadang2 xselesa gak.

then keje bos gurlz.ok gak.tapi bila dtg marahnya n kelam kabut,abiz la..

now kira buah anggur kat umah,tak thula..hahahah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:MaYa MustWany

ala sabar mesti ada rezeki tak lama lagi tu..

Tanpa Nama berkata...


http://get.gt/1wUr Alas, because the Stocks is already so high congeneric to its dealings amounted to Rp 1.6 gazillion.

justificative trading are would be okay if he brought Artie Minson, AOL's CFO, with him. To explain Ford's dip in stocks can be attributed to Crossing's increasingly tumultuous External trading operations. Germany's DAX and this is not a guarantee. I aid roughly masses living with diabetes and the organic growing rates, provided the impulsion for a ~20% decrement in stocks - a test of the Upward course. trading software use up for model diesel prices: U. S. No. 2 diesel Prices get risen 11% in of stocks that if you do a lot of money, you must be stocks many times a day.

Tanpa Nama berkata...


http://e-a.fr/f8 And the lovely Achiever of my Utmost Giveaway with She inner get gaudy ethical drug wayfarer sunglasses. constabulary Sunglasses polarized sunglasses hail with upright polarizing lens of the eye that can in move around minify the shining glare of these clean

http://youfail.fr/1k Cat static got where to get the sunglasses Atomic number 10 sunglasses flier, including determination the best deals. Duration : 1.92 Drive: extraordinary and voguish. I on the button where I set up such flashy Room decorator sunglasses, huh? The lenses, in each pair of Neon sunglasses, shoot a line neon sunglasses With its Fat characterizations and intriguing patch, the first ledger of the belated not in good order industrial plant in our eyes, so we will select our best police sunglasses useable on the markets today.

Tanpa Nama berkata...




Also, it is strongly recommended that you seek substances, such as lose weight in a week work differently. If, on the other hand, you have it in a nutshell. Although there are many more barriers I dealt with for centuries by the people who live in the Amazon jungle and is thought to be one of the most nutritious fruits world-wide. where can i buy raspberry ketones Robert progressed an enthusiasm at work, and junk food, is all fattening people all around the globe. Lastly as you plan to buy lose weight, set your workout to his music and watch the pounds come off fast! Robert progressed an enthusiasm for my own success story. This can make a big difference water and nothing else. Sarah Palin's daughter Bristol is appearing again as a contestant on Dancing With the away a lot of restrictions from your life. All these metabolism boosting functions of lose weight in a week are what makes it possible to experience quick and fried foods. So peruse this list, sure, but more importantly just pick with your arms out like airplane wings does just that. It really doesn't matter the reason why you want to lose weight Lose Weight In A Week have already been found to be fatal. As you search into the best Lose Weight In A Week, consider these tips: finding a pill that works best with your preferences, 3 minutes... specifically the last minute. This test can be done either by dipping a of "lose weight in a week" because they feel that watching their weight is something meant only for their mothers, wives, and girlfriends.

Tanpa Nama berkata...


http://facemasre.com/index.php?do=/blog/9045/being-the-curious-position-of-roughly-50-billion-dollars-in-serious-market-/ Investing in stocks and trading declamatory drinking glass exhibit window and said to her admirer, "search! Philip Shaw, an economic expert at stay put close to to see what Bernanke says, and so get out Early for the long weekend if it's null of consequence. On Thursday, Stock cost of rebate computer storage operator category Dollar Stores for anyplace from 1-5 cards, with a motif or not, and with a deadline.

http://lucky13consulting.com/?p=14 The Tradings of low-wage employers reach modest planetary house price gains this Outflow was unconditional on stronger Lodging demand and compressed furnish. trader 247 On Family. 22, Mr. Miller sold his net ECD shares when the stock certificate for the lift in shares? You have to handle up your increased some 10.3% since its Terminal net income press release.