21 Oktober 2011

Ketagihkah Aku???


Petang ni hujan...jalan dh confirm la jammed jadi aku decide nak lepak ofis dulu sementara nak tunggu hujan reda..lagipun malas nak kua dr ofis dengan keadaan hujan mencurah2..walaupun dh habis wktu keje aku msih lagi tekun buat keje aku yang melambak yang tak penah ada perasaan nak surut dari atas meja ni..(tekun la sangat ececehhh!!!ehh tekun ape!!! xcaya ker???)bila dh terlampau kusyuk buat keje aku terlupa lak nak tengok sekeliling..ada lagi org ke tak kat ofis ni..kang aku tinggal sorang2 plak..tetiba penolong pegawai aku datang masuk bilik antar Nescafe Tarik bungkus satu!!! aku pandang pelik?? bila aku order?? (soalan standard bila ada mber belikan something utk aku!!! hahaha ayat xboleh blah!!!)
Rupa2 nyer Pen.Pegawai aku saja la tapaukan utk aku sbb dia turun g tapau air kat kdai bawah ofis aku ni..
Almaklum laa hujan2 ni pekena teh tarik ke nescafe tarik ke mesti sangat2 laa SESUAI..tapi ape pun aku tabik spring (Tttoiiiiinngggggg2....) kat Pen.Pegawai aku ni sbb macam tau2 je feberet gila aku ni apa lagi klu bukan NESCAFE..Serius aku mmg ketagih ngan nescafe ni.Korang tau tak hari2 aku minum air Nescafe ni..xkira la nescafe ais ke nescafe 'o' ke nescafe tarik ke..janji NESCAFE..sebut betul2 NESCAFE yer..
aku xtau la mcmna aku boleh ketagih nescafe ni..mber2 aku selalu bising membebel ngan aku..diorang kata tak bagus untuk kesihatan laa, kafein laa n bla bla bla...aku cuma senyum sambil hirup n sedut nescafe ais tu depan diorang..sbb selalu kena tegur time aku ngah menikmati minuman kegemaran aku tu laaa...

***bro ni tengah buatkan air nescafe untuk aku hehehe****

pada aku mmg aku dh jadi ketagih nescafe sbb dalam 1 hari aku mesti kena minum air nescafe klu tidak aku jadi macam serba x kena..mcm terpikir apa benda la yang tak lengkap dlm rutin harian aku ni..pastu bila dpt je nescafe tu fuhhh pergghhhh tak boleh tahan wa cakap lu...sedap sangat2 macam aku dapat rasakan air tu mengalir di tekak ,kerongkong dan kawsan yg sewaktu dengan nyer...hehehe.korang tau tak bau nescafe ni sangat2 wangi..sedap je hidung ni hidu bau serbuk nescafe yang ada dlm balang besar kat umah aku tu..tp mengikut cerita mak aku, time dia pregnant kan aku dulu (mmg la dulu xkan la skang plak aiiyokkk :-p) mak aku mmg suka nescafe..jadi sebab tu la aku pun suka nescafe...betul ker?? bukan salah ibu yang mengandung yer!!! tapi yer kot sbb mak aku pun mmg sampai skrg suka nescafe...cuma dh tua2 ni kurang la sikit..nak control kencing manis n darah tinggi kata nyer..k la aku pun nak balik umah ni..tak kan nak tido ofis lak kan..jadi pe kata aku tamatkan aje citer aku ni sekadar sembang2 petang..


6 ulasan:

Juey Ha berkata...

saye klo minum nescafe bule peningpale. hehe

Cik Cura berkata...

baik nye pen peg. single lg ke die ?
ehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

eemm betul tu bg org yang x biasa minum nescafe mmg leh bg pening pale sbb kan ada kafein kata nyer ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

Cik Cura..
amboiii cik cura knp berminat ke ahakkss..pen.peg echa dh kawin ler ada anak sorg lg.. nak jadi no.2 ke?? ada brani?? hehehe

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

mcm shapit..sehari tak minum nescafe katanya leh pening pale..

pelik..heheh..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

Nuyui...
pelik bagi yang x biasa minum tp klu dh jd hantu nescafe
oohhh tidak!!! boeh jadi serba x kena klu x minum tau!!! ini bkn cubaan tp betul2!!! hehehe