11 Julai 2012

Rimas Pulak Dengan Flyers ni..



Assalamualaikum Semua..

Hari ni nak bukak topik pasal flyers atau kertas iklan yang dibagi setiap kali kita jalan2 kat shopping mall ker, yang diselitkan di wiper kereta ke atau yang dimasukkan dalam post box rumah kita..adoiii serius aku kadang2 jadi meluat jadi rimas pun ada ngan flyers ni..rasa cam semak jer..macamana aku tak kata aku rimas?? yerlaa bila time breakfast atau lunch hour ada jer laa yang jadi pak pacak yang edar flyers kat lobi, pastu bila kuar pergi shopping mall pun sama gak dok tengah jalan2 tetiba ada plak makhluk yang dok terhegeh2 hulur flyers..



Bila pergi kat car park pun ada lagi flyers yang diselitkan di wiper kereta..kadang2 tak perasan ada flyers terus masuk keta last2 dah masuk kereta baru ternampak ada flyers terselit arghhhh jadi satu keje plak nak keluar kereta balik sbb nak amik flyers tu..bila jadi camtu memang aku tak baca dah memang aku renyuk2kan je..pastu balik rumah plak tgk post box penuh ngan segala macam flyers..jualan murah laa, pc fair laa, ekspo, jualan elektrik la, perabot, ni nak masuk bulan posa ni lagi flyers pakej buffet laa haihh macam2 lagi laa..serius aku rimas..betul2 buat semak jela..bukannya tak suka tapi kalau dah melampau memang jadi rimas laa plak..korang plak camne?? ada tak rasa macam yang aku rasa..ataupun ada antara korang yang memang suka bila dapat flyers?? huhuhu

30 ulasan:

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear Echa,
Aku mmg selalu dapat menatang flyers ni. Tak kira la dalam post box atau kat viper keta aku. Kalau dapat aku kumpul buat juai kat old newspaper. Aku kayoooo...(kayooo ker?)

cik najihah berkata...

kalau sy dah rimAS buang terus huu

kakcik berkata...

Kakcik ni bila dapat flyers memang kakcik buang je.

Kesuma Angsana berkata...

paling menci kalau dia bubuh flyer kat wiper kereta ! hangin jek

lia berkata...

rasa rimas biler flyer ni depa campak kat rumah, kena hujan, basah... da payah nak buang... eiiiiii

Kakzakie berkata...

Itu yg dekat shopping komplex, ini kat rumah pun sama ada pagar tu dia selit-selit sampai 2-3 flyers..

maszull berkata...

assalamualaikum ecah...memang rimas tapi x boleh campak terus kena pegang dulu sampai tong sampah baru buangkan...:)

nur anis berkata...

saya sangat suka tengok flyers macam ni..haha...

Suraya Baharun berkata...

heheehe..kadang2 bila dah jalan baru perasan, tak pasal2 kene berhenti tepi jalan buang benda alah ni...

Teenager Housemaid berkata...

huhu..
kdg2 mmg agak rimas dgn segala jenis mcm flyer ni...

Masya berkata...

kalau yg suke2 bg kat wiper kete u mmg geram.. sbb kadang² dah masuk kereta baru perasan ade terselit... tp kalau pg pasaraya mmg suke cr bende tu dulu.. sbb nak tgk ape yg murah.. x pun kalau selak surat kabar hihihihihi......

Mrs Lurve berkata...

ahaks..akak suka pulak kalo dpt flyer nie hehehe, kalo kat post box umah, ada flyers, excited nak tk apa yg best..pas2 kalo dh puas tgk, buangla..

laskar pelangi berkata...

Memang tak suka jugak. Kadang kadang macam terpaksa je ambik kalau ada org bagi flyers.Nak kata taknak cam sedih plak kat dia.Aduhai..Tapi, kalau kita amek lepas tu buang ke tong sampah..Tak guna jugak kan..Hohoho~

lelamaisara berkata...

Hai Ecah...memang kadang tu menyemak je kan..hehehe...bukan kite tgok pon kadang tu...

dyabunga berkata...

mmg rimas pun..haha

Cik Nur berkata...

betul.kadang2 tgk mcm satu pembaziran pula..yelah..flyers semuanya org buang..tgk bersepah dekat parking.. kan membazir namanya tu..

IntaNBerliaN berkata...

akak kalu yg jenis dr tesco ke giant ke.. mmg sk je dpt... (dorang hantar umah, selit kat pagar).. bukan apa, sbb kami yg dah kawen ni, nak tgk apa yg murah.. tgk pampers ank la.. sabun basuh la.. macam2.. hihi

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

suka tengok flyers tapi tak membeli pun. hihi

adam berkata...

hai saffiya.

Thank you melawat blog saya. Jasamu dikenang.

Biar saya tujukan lagu untuk kamu dan pembaca di sini.
Semoga terhibur

Perwira...
Dikaulah harapan hati
Penghibur kala sunyi
Pergilah berbakti
Membela pertiwi

Perwira...
Janganlah kekanda bimbang
Untuk pergi berjuang
Andainya kau gugur
Jasamu dikenang

Dengarlah lagu kucipta
Gubahan mesra nan manja
Sebagai ganti diri
Bersama kau berbakti
Untuk ibu pertiwi

Kekanda di medan perang
Adinda di medan seni
Sama sama berjuang
Sama sama berbakti
Semoga tabah hati

Majulah kekanda maju jangan undur
Dinda mohon doa restu
Rela sehidup semati bersamamu
Perwiiiiraaakuuuuu..

Hoyeah!

LELAKI INI berkata...

kdg2 buang, tapi kalau attracted amik je

the malay male berkata...

cara mudah mengiklan...terima je la

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

itula slh stu strategi pmsrn..hihi.. rasa rimas,masuk tong smph tros =)

Tihara berkata...

masa duk kat serdang dlu jenuh nak korek surat bawah flyers mcm tu..skang duk kt kg, selamat :)

J.Syazwana berkata...

ari tuh ade org selit flyers kat wiper kereta. pastu hujan lebat pulak. abes hancur flyers tu kat cermin kete kite. dah kotor gila dah. mencik.

wahida berkata...

huhu...sabor je la...

Che Rosliza Che mat berkata...

betul tue..boringkan...

anitadiana berkata...

rimas juga kekadang..kak diana selalu ambil surat kat peti..bila bawa kat dalam rumah bersepah-sepah..aqil dan arisya keja kan..

Mr.Clive berkata...

saya salah seorang yang turut rimas dengan yang gini...@_@

haihhh

kekadang belambak terkumpul kalau balik dari bercuti lama...+_+

arrrghhhh
pembaziran!!!

ainraus berkata...

ain benci bila orang selit kat kereta!
yang tu betul2 benci. huh!

iEdA berkata...

betol 2..kdg2 rimas tp kalo yg bagi by hand 2, nak x nak kena amek jgk lah..huu