26 Jun 2012

Tak Sangka Berkacamata....


Assalamulaikum Semua...

Kalau dulu bila sebut pasal kacamata atau specs ni mesti aku akan kata,  tak rimas ke pakai specs lama2?? pastu rasa macam pergerakan atau nak buat apa2 aktiviti rasa macam terbatas sebab pakai specs kan..kang lasak2 sangat patah plak

Sekarang ni, aku plak kena pakai specs!! pada muka aku hahaha..mula2 penglihatan aku macam kabur2 jer, aku ingat lagi pagi tu aku drive pastu aku nampak signboard kat highway nampak  tulisan2 blur2 je dan tak berapa clear huruf2 tu nampak kembang semacam je..aku pikir mungkin pepagi kot mata aku still mengantuk..pastu bila balik keje plak dah senja, aku jadi silau dan tak nampak sangat bila lampu kereta yang datang dari arah bertentangan..benda ni jadi hampir seminggu gak laa last2 aku terpikir entah2 aku dah nak mula rabun kot?? so aku pun pergi laa check mata dan results memang aku rabun huhuhu..apa lagi memang kena melayangkan duit laa buat specs..tapi aku pun baru jer pakai specs ni kira baru jer dalam 2 tahun lebih rasanya..

Sekarang ni plak, aku rasa tido ngan mandi jer yang aku tak pakai specs hahaha..asyik laa berkepit ngan specs sebab aku mmg rabun..kalau kat ofis aku bukak specs sekejap pastu aku mesti tak nampak clear muka member2 aku tu..diorang senyum ke, apa ke mmg aku tak nampak reaksi muka diorang..kalau drive memang laa aku kena pakai specs sbb no plat kereta depan pun aku tak nampak clear..tgk tv pun aku memang kena pakai specs kalau tak memang aku tak nampak laa gambar kat tv tu..semua jadi kembang n kabur je..bila pikir2 balik memang tak sangka aku akan pakai specs ni..so pada korang2 semua hargai lah mata korang sebelum mata korang dipakaikan kacamata..hehehe

20 ulasan:

lia berkata...

pon kena pakai spec biler hadap pc sbb x tahan silau ;)

CuTeNyer@Ku!!!~~ berkata...

welcome to club..kdg2 tido pun terlupa bukak spec..huwaaaaa

msredcheesecake berkata...

CUTE PE PAKAI SPEK... CUMA MASALAHNYA SPEK MAHAL

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

ololo..comel la kan pakai spec..

lelamaisara berkata...

kan tomel Cha pakai spec..:)

Suraya Baharun berkata...

comey je pakai spec..skang pun dah ada macam2 design...

nur anis berkata...

saya dah 10 tahun berkaca mata..-___-"

LydSunshine berkata...

Boleh dia tak perasan dia rabun. Kekeke. Nape echa tak pakai contact lenses?

Nazayiena berkata...

Kak Nurul pun mula2 pki spec rasa rimas juga,lama2 dah ok....

anitadiana berkata...

kak ita pakai pada sekolah menengah...kalu bawa keta terutamanya malam pakai lah..sekarang ne hubby bawa..so specs dah patah tak buat lagi..kak ita rabun dan silau banyak...tapi buat-buat nampak..he..he..malas nak pakai..

laskar pelangi berkata...

Aduhai.Sedihnyaaaa..Kita pun camtu. Tidor ngan mandi je tak pakai spek. Eh semayang pon tak pakai.Hihi. Kadang2 terasa jeles tengok orang tak pakai spek. Kita ni, bila hujan je. Mulalah cepat nak berteduh.Sebab spek takde waiper...huuu~

Kancil 8349 berkata...

kancil pun pakai spek

IntaNBerliaN berkata...

hargailah mata sebelum rabun.. :-)

Masya berkata...

akak rasa mata akak pun dah mule rabunlah asyik mengadap pc jer.. sbb masa drive pun dah mule kembang tgk huruf kat signboard huhuhuhuhu

Sue-Rya Qistina berkata...

dulu pakai spec. tp bila my baby dh patahkan, terus beralih arah ke contact lense..hehehehe

MizzTina berkata...

sama la kite..sy pun rabun+silau.. bru msuk 4bulan pakai spec.. skang dh tukar pakai contact lens lak..

iEdA berkata...

ido pon kena pkai spec gk tambah2 bila mghadap chya sbb silau tinggi sgt...huuu...tp better pakai spec kot sbb tkot lah pkai c.lens...seram jer tgk...hehe

fieda berkata...

kak fieda belum pakai lagi ni..mmg tak suka pakai..mintak2 tahan la mata ni..

Mr.Clive berkata...

hehe...tanda nya sudah tua...hehehe

J.Syazwana berkata...

kite now kalau drive memang wajib pakai spek. memang tak nampak depan kalau tak pakai. hehehe.

tapi kalau biasa2 jalan2 malas nak pakai sebab malas. hehehe. kalau orang lambai pon memang tak nampak. haha !