01 Jun 2012

Balik Kampung...

pic diambil dari bro nizamahamad

Assalamualaikum Semua..

Perghh hari ni aku happy sebab hari ni aku nak balik kampung..petang semalam dah call mak suh mak standby masak sedap2..apa lagi aku kan orang Perak jadi makanan wajib gulai tempoyak lerr..suruh mak masak gulai tempoyak ikan terubuk perghhhh tak sabar laa aku nak makan..Hari ni aku amik half day..tapi balik umah dulu laa mandi2 tukar baju rileks2 jap pastu baru gerak..tak kuasa aku nak drive lelama nak pakai baju kurung segala..nak balik kampung ni Encik Saiful dah remind awal2.."JAUHI SPEED TRAP DAN JANGAN NAK  BAWAK KETA LOQLAQ SANGAT"..adoiiii tahan jela kaki ni dari dok tekan pedal minyak..sebab aku memang suka drive lelaju sebab kalau drive slow2 aku mengantuk lerr dah laa drive sorang2..(alasan je semua tu huhuhu)..

Ok laa nak laju2 siapkan keje pastu sat g lunch hour aku nak kuar ngan BFF aku..kami nak pi Padang Kota..nak tapau Pasembor ngan Sotong Kangkung untuk mak n abah..diorang mesti suke!! pastu drop BFF kat bawah lobi KOMTAR pastu aku blah balik umah pastu bersiap2 untuk BALIK KAMPUNGGGGGGGG..moga perjalanan aku selamat pergi dan selamat balik..amin!!!

31 ulasan:

Suraya Baharun berkata...

seronok nye nak balik kampung...semoga selamat pergi & pulang...berhati2 dijalan raya...

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To::Suraya Baharun

ok terima kasih yer akak atas pesanan dari khidmat masyarakat tu hikhikhik

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

hati2. semoga selamat sampai =)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nurul Husna Mohd Hassan

ok terima kasih yer sis!! akan ingat pesanan tu ;-)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

wah sis..sonokla kan dpt balik kg sndiri..

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

sama2 =). baca doa n mengucap sebelum gerak =)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

yela yui dah keje kat penang ni jadi kena laa balik kampung jenguk mak n abah

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Nurul Husna Mohd Hassan

ok sis..moga selamat perjalanan saya nanti

Mrs.R berkata...

Salam...singgah BW sini.
Have a safe journey :)

Mrs Lurve berkata...

semoga slmt smpai ke kampung halaman..

Teenager Housemaid berkata...

wah...nak balik kampung eh..:)
oooo balik kampung..:DDD

wahida berkata...

balik kampung mmg best...mak boleh masak sedap2 utk kita kan? hehe...

bebaik ye dear!!

miss niedNied berkata...

da lama tk g ke perak.. huhu
anyway sis, berhati-hati di jalan raya ;)

Masya berkata...

semoga semuanya baik8 aje.. selamat balik kampung.... amboi gulai tempoyakkk sedappnya..

LydSunshine berkata...

Echa : selamat bercuti di kampung. Akak pun akan balik esok insyaAllah ke pahang. Berhati2 di jalan raya.

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear Echa,
Drive carefully beb....aku pun nak balik kampung gak esok. Jumpa hari senin k.

Diyana berkata...

Bestt gila balik kampung !

makanan semua heaven2

Sally Yatiey berkata...

Bestnya dapat balik kampung. hehe. Pandu berhati-hati :D

Mr.Clive berkata...

semoga selamat tiba,selamat pulang... :)

khairul berkata...

abg kt KL..satg baru nk balik penang

Athirah Rosli berkata...

hihii...tetiba rindu nk balik kg.. ;'(

anitadiana berkata...

seronok..beronok-ronok balik kg..jang laju-laju sangat ya...

Cik Nur berkata...

psst..! perak kat mana..?

gulai tempoyak mmg sedappp..! feberet nur jugakkk...kalau mkn tak angkat kepala dah..hihihi

Mr.Clive berkata...

forgot to say,take me with u? hehehe

elyna mirsada berkata...

owh..cmt bercuti..hehe

shahrazali berkata...

semoga selamat balik kampung dan selamat kembali semula ok..

Lya Colours berkata...

pasemboq pasemboq !!! aaaaaa mengidam !!
eh. mana no fon kata nak email kat kiteewww

IntaNBerliaN berkata...

bestnya balik kg :-)

iEdA berkata...

Wahhh...org perak jugak yea ^_^

El-Janna berkata...

utgg la le blik kpg

Che Rosliza Che mat berkata...

Selamat pulang dan balik...