19 Jun 2012

Makan-Makan Di Golden Thai, Batu Feringhi

Assalamulaikum Semua..

Harap maaf yer sebab lama dah blog aku ni terbiar tak berupdate..rasa dah macam 3 kali jumaat jer tak berupdate begitulah rasa lamanya..ingat senang ke nak up kan balik mood berblogging ni..tapi xpelaa ada masa ni aku update entri makan2 pulak ekk..saja bagi korang yang tengah ganti posa ke atau yang belum makan tu tetiba jadi lapo hahaha...



PEMANDANGAN DARI LUAR DAN DI PINTU MASUK RESTAURANT








DARI DALAM RESTAURANT




 JOM OPEN TABLE..ADA BERANI?? HEHEHE


 SAMBIL MAKAN BOLEH LAYAN TARIAN DARI PENARI2 KEBUDAYAAN PENANG


JOM MAMAM....LAYANNNNN






YUMMY...YUMMY...






 BOLEH PILIH MEJA KAT DALAM ATAU MEJA TEPI LAUT HUHUHU

 























 







SAYUR DALAM SAMPAN ALA2 PASAR ATAS AIR JER



KAT DEPAN RESTAURANT ADA 2 EKOR GAJAH TAU




PAS MAKAN LEH LAYAN SPA..MASSAGE KAKI KER


 


KAT LUAR ADA AIR TERJUN TAUUUU

45 ulasan:

Lya Colours berkata...

ish rugi tak dapat jumpa ari tu
kalau tak, bleh buat muka sedih pau ko makan kat sini. haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

dekorasi kedai pon dah gempak giler... makanan die mesti lagi gempak kn :)

Suraya Baharun berkata...

terliur nye tgk udang tu...

Masya berkata...

tuhhh dia dah lame x update.. sekali update gambar tempat makan yg bestla.... huhuhuhuhuhu.... buat dibuai2 jer.. nak kesana lagi haihh....

maszull berkata...

assalamualaikum ecah...wah seronoknya makan besar nampaknya ni...:)

elyna mirsada berkata...

dekorasi kda g cntk,mmg batu feringgi byk restorn kt c2..xpuas g jnjln sna=)

Cik Nur berkata...

cantiknya tempat tu..!mknan pun nmpk sedap2 je semuanya..!

Gajah tu nampak mcm real lah..!

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

pergh!! mmg besh ni mkn2..

lelamaisara berkata...

wah...ecah..makan besar nampak...

lame tak jenguk ecah...sihat ke...

LydSunshine berkata...

Besar gile restoren ni. Tgk harga bahan mentah dia pun boleh pengsan jgk.

Mrs Lurve berkata...

dh tau dh, kalo tingin nak mkn lobster nak cari kat mana..tq..tq..review restoran nie

iEdA berkata...

mhl x echa???sbb ida trgin gk nk mkn kt cn..da bnyk kali lalu tp x penah sgah sbb tkot over limit naty...hehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

hahaha banyak laa kau punya nak pau aku..aku bawak ko makan kedai mamak je layan roti canai sekeping..boleh gitu hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

yup betul tu bro..majoriti rasa makanan kat situ tak menghampakan!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Suraya Baharun

jom pasni layan udang plak naaa hehehe

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Masya

tu laa lama tak update..singgah blog kawan2 pun dah slow.ni bru ada masa nak buat semua tu..mai laa penang ari tu akak mai saya tak tau pun..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:maszull

alhamdullilah kak, ada rezeki makan besar laa skit..Encik Saiful yang bayor..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:elyna mirsada

kat sini mmg banyak tempat makan..jom mai penang..chewah aku cakap macam pemandu pelancong plak huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Cik Nur

ha'ah serius mmg nampak mcm real tau..

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:nuyui a.k.a miss YUI

klu best jom pakat ajak family ka shapit ka turun penang ;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:lelamaisara

alhamdullilah rezeki tuhan bagi kak ;-)..saya pun lama tak update blog ni..alhamdullillah setakat ni sihat laa kak..;-)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:LydSunshine

restoran ni mmg besar dan duit pun main not yang besar2 je huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Mrs Lurve

sama2 kak..;-) nnti pergi laa makan kat sini..mmg best!!

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:iEdA

serius nak bgtau restoran ni mmg mahal sbb semua makanan laut main timbang..selalu kami berdua makan budget dlm rm200-rm300..kalau yang ala carte saya xtau sbb saya mmg tak pernah order ala carte klu makan kat sini..harap info ni leh mmbantu yer ;-)

Cik Jannah berkata...

walah tengok gambar je pon dah tau best! apetah lagi kalau jejak kaki ke sana. huaaa bestnya!!

IntaNBerliaN berkata...

cantiknya.... gabo cantik, kedai cantik.. mesti makanan pun sedap :-)

Nurrul berkata...

Gran nya tempat makan....

mengancam semua makanan yer.. lapar ! :)

Mrs Lurve berkata...

echa, seyes keje dgn tm gak ke? intake 2007? setahu akak xramai pempuan dr utara intake 2007? echa bulan bape masuk?

Gen2Merah berkata...

tengok pemandangan kedai pun suda cukup memukau kalbu... ini kan pula layanan yang diberikan oleh restoran hebat ini.. pasti puas hati kan...

sedap plak tengok mkan2 yang dihidangkan..

nur anis berkata...

nasib baik saya baru je selesai makan..:)

Mrs Lurve berkata...

alahai...inilah akibatnya bila terlalu excited huhuhuhu..owh echa dkt SUK , xde la jauh pun kan..ntah2 dh penah selisih bahu pe hihihi

Che Rosliza Che mat berkata...

semua menu yg menyelerakan...

whitecappuccino berkata...

mak aiii restoran...gempak habis noo!

Tanpa Nama berkata...

saya pernah mkn kat sini..tapi mahal giler..tapi sedap..saya pernah kena sampai 3rat..

shahrazali berkata...

giler stylooo tmpt ni....confirm mahal la klu makan kt sini...

Sue-Rya Qistina berkata...

all the photos was so nice! makanan pun nampak sgt menyelerakan!

salam perkenalan. sudi2lah singgah ke blog saya www.suriaqistina.blogspot.com & www.buluhvoice.blogspot.com

Norashiqin Kamaruzaman berkata...

wahhh cantik2 la tempat dia.. =) hehe teringin nak p sana

sharahgorgeous.blogspot.com berkata...

Dear Echa,
Uih! ok gak tempat ni. Bila hang p plak nanti jgn lupa jemput mak jemah nooooo....

Kakzakie berkata...

Balik mesti semuanya sendat perut kekenyangan...

Terima kasih jejak blog kakak. Dah follow sini ye..

lieyalatif berkata...

Fuhhhhh mmg menarik.... Kedai cantik, mknn pun drooling je tgk....terliur dah ni..... Kalo mahal tp mknn nye sedap xpe.... X rase ralat kuar duitkan....

khairul berkata...

sory abg lambat singgah

Mr.Clive berkata...

woahhhhh! dengan makanannyaa begitu,dengan environment yang cukup setailo,sukaaa gilaaa laaa wehhh!

aizamia3 berkata...

tempat cantik..
menu.. betul yummy.. lapaq jadinya la ni..

BeRRy MuMMie berkata...

uiksss dapnya terkecur air liur ni...nyumm...nice place to eat

salam kenal dear & feel free follow me bck...

fieda berkata...

meriah betul tmpt ni..