28 Mac 2013

Malas Make-up???

 

 
Salam Semua...

Ermm hari ni saje nak story pasal make-up..kebiasaannya aku pergi mana2 x kira la office ke, kua jenjalan ke xkira laa walau kua umah semata2 nak g tapau sekalipun aku akan tetap make-up..tapi x laa over2 gitu..agak2 laa kan ikut tempat yang kita nak pergi tu..jangan laa setakat nak kua g beli makan pun dah macam nak g kenduri kahwin..melampaui batasan nama nyer kak kiah ooiii
 
Tapi pernah tak korang rasa macam yang aku rasa..ada masa dan ketika nya aku langsung xde minat nak make-up..dalam erti kata lain malas nak make-up..leh je uat muka kering pas mandi, pakai suar baju tudung leh je kua umah tanpa secalit make-up..lantak pi laa muka pucat lesi ke, muka mcm orang balik dari lemas ke, muka macam hantu kubur ke aku x kira dah..sebab bila tahap malas aku dah mencapai ke tahap dewa, memang aku tak nak ambil peduli..
 
Nasib baik encik Saiful jenis tak kisah bila aku kua tak make-up..eehh tapi kadang2 kisah jugak hahaha..ada ke kata aku macam makcik2..mulut dia ni kadang2 mcm ultraman gak berapi jer kua nyer..ahh peduli pe kan janji hati dah suka kena terima laa aku seadanya nyer dak..asyik nak make-up jer kekadang rimas jugak..muka ni bukan nyer poster asyik nak berkaler maler je huhuhu

19 ulasan:

Lya Colours berkata...

aku punya mood mekap lagi banyak off dari on. hahaha. p keje pakai eyeliner je, blusher sket dgn gincu. kalau datang mood paling malas, aku pakai bedak botol je hahaha

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Lya Colours

ko xpela x make up pun comeiiiii je kan yang penting pipi tu yang mahal tu hehehe

babYpose berkata...

Salam, sy pun mmg berlipstick je, kalau rajin berbedak tpi moisturiser neutrogena cream putih tu rasa mcm dh bermake up kdg tu :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:babYpose

ooo pakai moisturiser neutrogena ek..so far ok ke pakai tu..leh gak try..

Sue-Rya Qistina berkata...

samalah..kdg2 rasa malas sgt sgt sgt nak makeup. even nak pakai foundation pun malas, just pakai bedak baby je. hahaha

www.suriaqistina.blogspot.com

IntaNBerliaN berkata...

akak plak xsuka mekap sgt... :)

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Sue-Rya Qistina

yer betul tu kak..nk pakai foundation pun malas ya rabbi..tu yang kua muka kering je tu huhuhu

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:IntaNBerliaN

akak xpe akak comeii ahakss

Rasp berkata...

akak sangat suka tengok org makeup...
barang makeup akak pun berlambak...
tapi caya tak kalo akak cakap...
selalunya datang opis tanpa secalit makeup pun....
sampaikan kkdg tu compact powder pun tak pakai hahahahahhaa...
tapi skincare wajib laaa....
cleanser, toner & moisturiser tak pernah lupa....

saffiya_aleesya @ echa berkata...

To:Rasp

caya je kak..sbb my bff pn mcm tu beli je lebih tapi pakai nyer x!! saje suka membeli je sbb suka tgk warna2 eyeshadow tu agaknya huhuhu

Masya berkata...

akak x suke.. ikut moodlah nak mekap ni....

QasehnyaRania berkata...

kurang suka..just pakai maskara je..

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

elyna mirsada berkata...

dah lama xsinggah cni..ely pn kadang2 mls nk make up.hehe

IntaNBerliaN berkata...

As salam...

boleh je kalau echa nak...
nanti emel akak dekat

zarina_naniey@yahoo.com.my

thanks :-)

izan mama mia berkata...

mekap ?..ehe..pakai gincu n bedak saja,, yg lain takut jd opera cina laksbb xpandai..hihi

Che Rosliza Che Mat berkata...

hihihi akak just make-up pakai lipstik bedak dan mascara...

Kesuma Angsana berkata...

KA biasanye simple2 aje.. kecuali if ada apa keraian lah !

J.Syazwana berkata...

mekap kalau nak kuar lame2 je. tu pon pakai bb cream and bedak. adoii malas betol nak mekap2 ni. hahaha